Hesabınızı yarın kontrol edin. Emekli promosyonu yarın hesaplara yatıyor: Rekor başvuru yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından milyonlarca emeklinin beklediği promosyon ödemeleri yarın yapılacak. Kamu bankaları promosyonu 12 bin liraya çekerken özel bankalardan ses soluk çıkmadı. Emekliler ise promosyon için rekor başvuru sayısına ulaştı.

Google Haberlere Abone ol
Hesabınızı yarın kontrol edin. Emekli promosyonu yarın hesaplara yatıyor: Rekor başvuru yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrası kamu bankaları emekli maaşlarına verdiği promosyon miktarını 12 bin lira olarak güncellemişti.

Emeklilerin başvuru rekoru kırdığı promosyon ödemeleri yarından itibaren hesaplara yatıyor. Peki özel bankalar promosyon rakamlarında güncelleme yaptı mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, promosyon ödemelerinin 28 Mart'ta yapılacağını açıkladı. Kamu bankalarının ardından özel bankaların da promosyon miktarlarında zam yapması bekleniyor. Ancak sistemlerde herhangi bir özel bankanın zam yapmadığı görüldü.

500 BİN BAŞVURUYU GEÇTİ

Promosyon başvurularının ilk gününde Ziraat Bankası'na 446 bin başvuru gerçekleştirilirken Vakıfbank ve Halkbank'a da toplam 100 bin kişi başvurdu.

Mynet'te yer alan habere göre bazı emeklilerin, promosyon başvurusunda bankaların altyapı sorunuyla karşılaştığı görüldü. Kamu bankasının web sitesinde mobil şubeden emekli maaşının taşınabildiğini belirtilirken, mobil şubeye girildiğinde ise gerçek şubeye başvurulması gerektiği söyleniyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, promosyon ödeme tarihleriyle ilgili bilgi vererek, ödemelerinin 28 Mart Perşembe günü itibarıyla hesaplara yatırılacağını açıkladı.

EMEKLİ NE KADAR ALACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı mitingde, "Kamu bankalarımız bu yılki promosyon ödemesi miktarlarını alınan aylığa göre 8 bin lira ile 12 bin lira arasında belirledi. Diğer bankaların da bu rakamların altında kalmayacak şekilde promosyon ödemeleri yapacağına inanıyorum." demişti.

Etiketler promosyon emekli ödeme
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin