Hazırlık yapılıyor dedi, emeklilere müjdeyi verdi: İktidar emeklilerin maaşına bir ek zam daha yapacak, bu kez seyyanen 4 bin ila 8 bin lira arasında

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ek zam açıklaması ile birlikte SSK ve Bağ-Kur emeklilerin maaşlarına yüzde 42.6 oranında zam yapıldı. Ancak yapılan bu zam emeklileri mutlu etmedi. Konu ile ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı. Kısa Dalga yazarı Mehmet Çetingüleç, iktidar milletvekillerinin bile hoşnutsuz olduğunu belirterek, hem yapılacak 2. zammın müjdesini, hem tarihini hem de zam oranını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Hazırlık yapılıyor dedi, emeklilere müjdeyi verdi: İktidar emeklilerin maaşına bir ek zam daha yapacak, bu kez seyyanen 4 bin ila 8 bin lira arasında

Emekliler ile ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı ek zam ile birlikte emekli maaşlarına yüzde 42.6 zam yapılmıştı. Ancak yapılan bu zam ne emeklileri ne de 2024 yılında emekli olmayı planlayanları memnun etti.

En düşük emekli maaşı 10 bin liraya yükseltilmişti. 6 aylık enflasyon farkı olan yüzde 37.6 üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 5 ek zam açıklamış, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine toplamda yüzde 42.6 zam yapılmıştı. Zamların ne emeklileri ne de iktidar milletvekillerini mutlu ettiğini söyleyen Kısa Dalga yazarı Mehmet Çetingüleç ortaya ilginç bir iddia attı.

Çetingüleç, “İktidar emeklilerin durumunu düşük maaş alanlara daha yüksek zam yapılacak şekilde iyileştirmek için hazırlık yapıyor” diyerek net tarih verdi. Çetingüleç, yılbaşından bu yana birçok ürüne yüzde 100’e varan zamlar yapıldığını hatırlatarak, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerine atıf yaparak “Emekli yılı böyle mi olacaktı” diye sordu.

"DÜZENLEME BEKLENTİSİ VAR"

Ankara’da AK Parti milletvekilleri dahil birçok kesimde yeni düzenleme yapılacağına dair beklenti oluştuğunu belirten Çetingüleç, öne çıkan beklentileri ve zam iddiasını şöyle sıraladı:

"Birincisi; 7500 lira maaş alan ve yüzde 42.6'lık zamdan bile mahrum bırakılan kesime seçimden hemen önce ilave bir zam daha yapılabilir.

İkincisi; emeklilerin tamamına seyyanen bir zam gelebilir. Bunun için de seçim öncesi tarih veriliyor. Seyyanen zam için 4 bin ile 8 bin lira arasında rakam telaffuz ediliyor.

Üçüncüsü; intibak yapılabilir. Yani 2000 yılı öncesi emekli olanlarla, 2000 yılı sonrası emekli olanlar arasındaki fark giderilebilir.

İktidar emeklilerin durumunu düşük maaş alanlara daha yüksek zam yapılacak şekilde iyileştirmek için hazırlık yapıyor. Çünkü... Emekliler hiçbir dönemde böylesine ağır bir yoksulluğun içine sürüklenmemiş, böylesine insafsız bir fiyat anarşisinin hedefi olmamıştı. Büyük ihtimalle zam yapılacak. Ancak... Zammı ne kadar geç verirseniz, bütçeye yükü o kadar az olur. Ayrıca... "Zam sevincini" seçime ne kadar yaklaştırırsanız sandıkta karşılığı yüksek olur. Muhtemelen bu gibi hesaplarla emekliye ek gelir yaratacak düzenleme Mart ayının ortasına bırakılmış olabilir.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin