Gram altını olan hazırlansın: 3000 TL olacak. Ekonomist Hatice Kolçak anlattı. 2024 altının yılı olacak

Altın fiyatları için gidişat yakından takip ediliyor. Altının 2023 yılını rekorla kapattığını söyleyen Ekonomist Hatice Kolçak, 2024 yılı için kritik uyarılarda bulundu. Gram altının 3 bin TL olacağını söyleyen Kolçak, takip edilmesi gereken gelişmeleri anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Gram altını olan hazırlansın: 3000 TL olacak. Ekonomist Hatice Kolçak anlattı. 2024 altının yılı olacak
Medyatava

Güvenli liman olarak bilinen altın bu sene yatırımcıların yüzünü güldürdü.

Jeopolitik riskler, ekonomik dengeler altın fiyatlarındaki yükselişi tetikledi.

Altın yılı rekor yükselişle kapatırken Ekonomist Hatice Kolçak yeni yıl için olacakları anlattı.

2023'TE REKOR KAPANIŞ

Gram altının 2023 yılını rekorla kapattığını söyleyen Kolçak, "2023 yılını şuan rekorla kapatıyoruz. Hem ons altın tarafı hem de Dolar / TL'de de bir hareket oldu bu hafta. Tam yıl sonuna yaklaşırken kurda ciddi bir hareketlilik oldu. Oradan da bir destek geldi. Dolayısıyla oldukça yukarıda iyi bir seviyeden kapatıyoruz yılı." dedi.

ALTINDA YÜKSELİŞİ NE TETİKLER?

Altın fiyatlarındaki yükselişe dair konuşan Kolçak, "Böyle mi devam eder? En büyük etkisi FED'den beklenen mart ayında faiz indirimlerine başlayacak olması. Bu anlamda piyasa rahat fakat şuan 2076 dolar ons altın. 2083 doları gördü fakat oradan düştü. FED'le piyasa arasında anlaşmazlık var. Olur da Amerika'da enflasyon tekrar yukarı çıkar, istihdam tarafında tekrar farklı rakamlar görürsek yılın ilk çeyreğinde de ara ara bazı baskılar göreceğiz. Ama biz burada gram altında yükselişin devam edebileceğini söylememiz için ons altının 2080 doların üstünde kalıcı olması lazım." ifadelerini kullandı.

GRAM ALTIN 3000 TL OLACAK

Gram altın hakkında TV100'de Ece Üner'in programına konuşan Kolçak, "Dolar / TL'de de yükselişin devam edeceği görülüyor. Gram tarafından yükseliş devam edecek mi? Evet edecek... Belki biraz yavaşlayacak ama neticede bu yükseliş 2800-3000 TL'ler çok uzak görünmüyor açıkçası. Bu arada sadece FED'in faiz indirimi değil jeopolitik riskler artı dünyada resesyon beklentisi var. Tüm bunlara baktığımız zaman altını pozitif etkiliyor diyebiliriz." dedi.

Yatırım tavsiyesi değildir...

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin