Fitch Ratings'ten Türkiye'ye sevindiren haber. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu enflasyonda düşüş bekliyor

Fitch Ratings Türkiye'ye ilişkin enflasyonda belirgin düşüş ve dış kırılganlıklardaki azalma beklentisini açıkladı. Kuruluş, ülkenin ekonomik durumunda olumlu bir ivme görmeyi umuyor ve bu durumun yatırımcı güvenini artırabileceğini belirtiyor.

Google Haberlere Abone ol
Fitch Ratings'ten Türkiye'ye sevindiren haber. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu enflasyonda düşüş bekliyor

Fitch Ratings tarafından yayınlanan raporda, Türkiye'nin enflasyondaki belirgin düşüş ve dış kırılganlıklardaki azalma beklentisi vurgulandı. Kuruluş, ülkenin ekonomik durumunda olumlu bir ivme görmeyi umuyor ve bu durumun yatırımcı güvenini artırabileceğini açıkladı.

Fitch Ratings, Türkiye'ye ilişkin değerlendirmesini yayınladı. Kuruluş, Türkiye'nin yeni politika bileşimi kapsamında enflasyonla mücadele konusunda kararlılık gösterdiğini ifade etti.

Kuruluşun değerlendirmesinde, Türkiye'de mayıs seçimlerinden sonra uygulanan ekonomi politikasının sürdürüleceğine inandıklarını belirtildi.

Raporda, "Hükümetin bu yılın geri kalanında harcamalardaki artışı azaltarak mali açığı düşüreceğine inanıyoruz. Enflasyonda ciddi düşüş ve dış kırılganlıkların azalmasını bekliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Değerlendirmede "Politikadaki tutarlılığın iyileşmesi, enflasyonun düşmesini, cari açığın azalmasını ve uluslararası rezervlerdeki toparlanmayı destekleyebilir." denildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin