FAST transferinde limit 1.5 kat artırıldı: 20 bin lira olan FAST işlem limiti bugünden itibaren 50 bin liraya yükseltildi

7 gün 24 saat hızlı para transferi sağlayan FAST limiti artırıldı. Daha önce 20 bin lira olan limit bugünden itibaren 50 bin liraya yükseltildi.

Google Haberlere Abone ol
FAST transferinde limit 1.5 kat artırıldı: 20 bin lira olan FAST işlem limiti bugünden itibaren 50 bin liraya yükseltildi

Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) ile kullanıcılar farklı bankalardaki hesapları arasında 7 gün 24 saat, hızlı ve kolay şekilde para aktarımı gerçekleştiriyordu. Bu işlemlerde limitler 50 bin liraya yükseltildi. Böylece 7 gün 24 saat boyunca 50 bin liraya kadar olan bakiyeler istenilen anda istenilen kişiye/kuruma EFT yapılabilecek.

Bu limit daha önceden 20 bin lira olarak uygulanıyordu. FAST'e sistemi olan tüm bankalar limiti 50 bin lira olarak belirledi ve kullanım başladı.

FAST SİSTEMİ NEDİR?

FAST Sistemi 8 Ocak 2021 itibarıyla kullanıma açıldı. FAST Sistemi 2021 yılı başında yaygın kullanımının yakından izlenmesi amacıyla 50 lira limitli olarak başlatılmıştı. FAST sisteminde üst işlem limiti bir süre sonra 1000 TL'ye, ardından 2 bin TL'ye yükseltildi.  FAST limiti 21 Şubat 2022 itibarıyla bu kez 5 bin TL'ye çıkartıldı.  Ayrıca TR Karekod kullanılarak gerçekleştirilecek iş yeri ödemelerinde 10 bin TL'ye kadar işlem yapılabiliyordu. Son olarak 20 bin liraya yükseltilen işlem limiti bugünden itibaren 50 bin liraya çıkarıldı.

Ödemelerin, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası (TCKN), telefon numarası ve e-posta adresi ile kolay ve hızlı bir şekilde başlatılması için Kolay Adresleme Sistemi'ne kayıt olan kullanıcı sayısı ise 14 Şubat 2022 itibarıyla 15.5 milyona ulaşmıştı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin