En düşük emekli maaşı açlık sınırına çekilecek. Ünlü ekonomi gazetecisi canlı yayında rakamı verdi: Yeni açlık sınırı rakamının üstüne çıkacak, 16 bin 550 liranın üzerine çıkarılacak

10 bin liraya yükseltilen en düşük emekli maaşı hakkında her gün yeni bir rakam ortaya atılıyor. Yeni bir zam söylentileri kulislerde konuşulurken ünlü ekonomi gazetecisi Şeref Oğuz canlı yayında çok önemli bir iddia ortaya attı. Şeref Oğuz, en düşük emekli maaşının açlık sınırının 2 lira üzerine çıkarılacağını iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
En düşük emekli maaşı açlık sınırına çekilecek. Ünlü ekonomi gazetecisi canlı yayında rakamı verdi: Yeni açlık sınırı rakamının üstüne çıkacak, 16 bin 550 liranın üzerine çıkarılacak

Enflasyon farkı ve ek zam sonrası emekli maaşları yüzde 50'ye yakın artırıldı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan ve 7 bin 500 liradan 10 bin liraya yükseltilen en düşük emekli maaşındaki artış yüzde 33 seviyelerinde kaldı. Birçok kesimden eleştiriler yükselirken kulislerde emekliye yeni bir ek zam veya seyyanen artış yapılacağı söylentileri konuşuluyor.

Konu ile ilgili canlı yayında açıklamalarda bulunan ünlü ekonomi gazetecisi Şeref Oğuz dikkat çeken bir iddia ortaya attı. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yapılan zam yüzde 49.25 ile memur emeklileri ile eşitlenmişti. Ancak en düşük emekli maaşı 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarılmış buradaki artış yüzde 30 seviyelerinde kalmıştı.

Ek zamlı maaşlar Resmi Gazete'de yayımlanmadan önce, kulisler ek zam veya seyyanen zam söylentileri yeniden hareketlendi. Ekonomi Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı Şeref Oğuz, katıldığı canlı yayında en düşük emekli maaşının açlık sınırının iki lira üstünde olacağını söyledi, zam için 15 Mart tarihini verdi.

AÇLIK SINIRI 15 BİN 48 LİRA

Türk-İş'in Ocak ayına ilişkin açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasına göre açlık sınırı 15 bin 48 TL’ye, yoksulluk sınırı 49 bin 19 TL'ye yükselmişti. Şeref Oğuz canlı yayında şu ifadeleri kullandı: 

"15 bin 48 lirayı önümüzdeki ay Türk -İş üzerine de yüzde 5-10 koyacaksa, asgari ücrete biraz daha yaklaşacak. "Büyük ihtimalle martın 15'inde filan hükümet, emekli oy verebiliyor ya, en düşük emekli maaşını açlık sınırın 2 lira üstüne taşıyacak. 16 bin 550 edecek büyük ihtimalle."

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin