Emekliye yüzde 45 ya da yüzde 49 zam. Milyonların gözü Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında

Milyonlarca emekli gözünü hükümetten gelecek olan habere çevirdi. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı ve toplantıdan ek zamla ilgili açıklama bekleniyor. SGK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 37'nin üstünde zam verilmişti ve emekliler buna itiraz etmişti. Peki emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek? İşte masadaki en güçlü formül.

Google Haberlere Abone ol
Emekliye yüzde 45 ya da yüzde 49 zam. Milyonların gözü Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün çok yoğun bir gündemle bir araya geldi. Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisinin beklediği müjdeli haberin kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor.

En düşük emekli aylığını da içeren düzenleme için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın koordinesinde ilgili bakanlıkların yürüttüğü çalışma Kabine toplantısında gündemde olacak. Yakında Meclis'e sunulması planlanan düzenlemeye son şeklinin verilmesi bekleniyor.

EMEKLİYE NE KADAR ZAM OLACAK?

Ekonomim.com'daki habere göre ek zam için 1. formül: 2024'ün ilk yarısında enflasyonun yüzde 24 olması bekleniyor. Yani Temmuz zammı SSK ve Bağ-Kur emeklilerinde yüzde 24, memur emeklilerinde ise yaklaşık yüzde 18,60 olacak. Dolayısıyla Temmuz ayında memur emeklilerinin yüzde 5-6 daha düşük zam alma durumu oluşacak. Bundan dolayı Ocak ayında SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yansıtılacak refah payında bu durumun da dikkate alınacağı bir formül masada bulunuyor.

Bu rakamlar değerlendirildiğinde yüzde 43-45 arasında bir emekli zammı söz konusu olabilir. Emekli kök maaş zammının yüzde 45'e tamamlanması durumunda ise yüzde 7,43 oranında refah payı uygulanmış olacak.

Ek zam için 2. formül: Masadaki en güçlü seçeneklerden bir tanesi de SSK, Bağ-Kur emekli zammının memur emeklisi ile aynı seviyeye çekilmesi. Bu durumunda SSK ve Bağ-Kur'lular memur emeklisi gibi yüzde 49,25 zam alacak. Bu durumda yüzde 11,68'lik refah payı söz konusu olacak.

En düşük emekli maaşı mevcutta 7 bin 500 lirayken bu rakamın 11 bin liranın üzerine çıkarılması ve emeklilerin maaş zamlarının da yüzde 50 civarına tamamlanması beklentisi ortaya çıktı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin