Emekliye seyyanen zam seçimden önce geliyor! Erdoğan Emekliler Yılı ilan etmişti kulisler hareketlendi: Emekliye seyyanen zamda rakam 4 bin lira oldu, tarih de konuşuluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 2024 yılı 'Emekliler Yılı' olarak ilan edilmişti. Ankara kulisleri hareketlendi, milyonlarca emeklinin beklediği seyyanen zam ufukta göründü. Alınan kulis bilgilerine göre seçimden 20 gün önce emeklilere seyyanen zam yapılacak. Üstelik konuşulan rakamlar beklentilerin çok üzerinde!

Google Haberlere Abone ol
Emekliye seyyanen zam seçimden önce geliyor! Erdoğan Emekliler Yılı ilan etmişti kulisler hareketlendi: Emekliye seyyanen zamda rakam 4 bin lira oldu, tarih de konuşuluyor

SSK ve Bağ-Kur emeklileri 2024 Ocak zammında hayal kırılkığına uğrasa da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatlarıyla zam oranı yüzde 37 seviyelerinden yüzde 49.2'ye kadar yükseltildi ve emeklilerin hesaplarına maaş farkları yatırıldı.

Erdoğan'ın 2024 yılını 'Emekliler Yılı' ilan etmesi milyonlarca emekliyi heyecanlandırmış, seyyanen zam beklentisini artırmıştı. Ankara kulislerinde ise seyyanen zam beklentisinin karşılığını bulacağı iddia edildi. 

RAKAM DA BELLİ OLDU İDDİASI

Show Ana Haber'de yayımlanan kulis bilgilerine göre emeklilere yapılacak seyyanen zamda kritik tarih 10 Mart. 31 Mart seçimlerinden yaklaşık 20 gün önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başta emekliler olmak üzere vatandaşlara yeni müjdeler vereceği öne sürüldü. Seyyanen zam beklentisi olan emekliler de bu müjdeden payını alacak. Ankara kulislerinde seyyanen zamda konuşulan rakam ise 4 bin lira. 

BAYRAM İKRAMİYESİ DE ARTIYOR

Seyyanen zam gibi bir başka müjde de emekli ikramiyesi için gelebilir. Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi 2.000 olarak ödenen emekli bayram ikramiyesi tutarı 3.000 liraya yükseltilebilir.

Kulislerde konuşulan bir diğer ihtimal de Cumhuriyet ikramiyesinde olduğu gibi tutarın 5.000 liraya yükseltilmesi. NTV'de katıldığı canlı yayında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bayram ikramiyeleri ile ilgili flaş açıklamalar yaptı.

Bakan Işıkhan, "Emeklilerin bayram ikramiyesinin artırılması talebi var, bu adımlara atmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin