Emeklilerin zam oranı belli oldu. Emeklilerden tepki yağdı: 10 bin lira ile geçim olur mu?

Emekli maaşlarında yüzde 37.57 artışa ek yüzde 5 zam daha yapıldı. En düşük emekli maaşı da 10 bin lira oldu. 2024 yılı emeklilerin yılı ilan edildi. Ama emeklilerden bu zamma tepki yağdı. Tüm Emeklilerin Sendikası Genel Başkanı Zeynel Abidin Ergen, "10 bin lira ile geçim olur mu" diye sorarken, DİSK Emekli Sen Genel Başkanı Cengiz Yavuz "2024 emekli yılı değil, artık sefalet yılı olarak önümüzde duruyor” dedi.

Google Haberlere Abone ol
Emeklilerin zam oranı belli oldu. Emeklilerden tepki yağdı: 10 bin lira ile geçim olur mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, SSK ve Bağ-Kur emeklisine ilave yüzde 5 artış yapılacağı  söyledi, artış oranı yüzde 42,6'ya yükseldi. Erdoğan, emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıldığını da açıkladı.

EMEKLİLER TEPKİLİ

Emekliler ise bu karadan memnun olmadı. Tepki üzerine tepki geldi. DİSK Emekli Sen Genel Başkanı Cengiz Yavuz bu artışı şu sözlerle değerlendirdi: Bu olay espriyi de geçti, aklımız ile dalga geçmeye başladılar. '2024 emekliler yılı' olduğu söyleyerek Sayın Cumhurbaşkanı, bizim aklımızla dalga geçmeye başladılar. Bunun hesabı, yakında seçim de var orada emekliler gerekeni yapacaktır. Emekliler, açlıkla sefaletle baş başa bırakıldı. 2024 emekli yılı değil, artık sefalet yılı olarak önümüzde duruyor.

 Biz başından beri söyledik, en düşük emekli aylığının kesinlikle asgari ücretin altında olmaması gerektiğini, kaldı ki asgari ücretin yoksulluk sınırı baz alınarak en azından bir ailede iki asgari ücretli varsa ikisinin toplam ücretine yoksulluk sınırında olması gerektiğini ve en düşük emekli maaşının da asgari ücretin altında olmaması gerektiğini söyledik. Ancak yine lütfettiler, en düşük emekli aylığını 10 bin TL'ye çıkardılar, yine hazine yardımı ile birlikte... Bu resmi verilere göre dahi açlık sınırının altında bir rakam.

10 BİN LİRA İLE GEÇİM

Tüm Emeklilerin Sendikası Genel Başkanı Zeynel Abidin Ergen ise "10 bin lira ile geçim olur mu" diye sordu ve şu ifadeleri kullandı: ağ yine fare doğurdu. Emeklilerin beklentileri boşa çıktı. En son yapılan yüzde 5'lik artışın hiçbir soruna çözüm getirmeyeceği açıktır. Bizi de tatmin etmemiştir. Emekliler olarak beklentilerimiz boşa çıkmıştır. 2024 yılı güya emekliler yılı olacaktır; bu mudur emekliler yılı? Bu sefalet yılıdır. Bizim için 2024 yılı sefalet yılıdır"

Kaynak: ANKA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin