Emeklilere ek destek ödemesi. Her ay yatırılacak. İşte maaş harici ödenecek o tutar

2024 yılı ile birlikte asgari ücret 17 bin 2 lira olurken emekli maaşı alt sınırı 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkmıştı. Ancak milyonlarca emekli bu maaş ile geçinemeyeceğini her platformda dile getirdi. Belediyeler ise emekliler için ellerini taşın altına koydu. Ankara Büyükşehir Belediyesi bu konuda örnek oldu. Mezitli Belediyesi de emeklilere her ay ödeme yapacaklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Emeklilere ek destek ödemesi. Her ay yatırılacak. İşte maaş harici ödenecek o tutar

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal yardım alma şartlarını taşıyan 22 bin 567 emekli için bugüne kadar biner lira biner lira olmak üzere 5 bin TL destek ödemesi gerçekleştirdi. Emeklilerin Başkent kartlarına her ay 400 TL et desteği ve 500 TL doğal gaz desteği yatırılmasına da devam ediliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin uygulaması diğer belediyelere de örnek oldu. Mersin'in Mezitli Belediyesi, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik şartlarda geçimini güçlükle sağlayan emeklilere destek sağlamak için önemli bir adım daha attı.

Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ilçede yaşayan emeklilere her ay 500 TL maddi destek sağlayacaklarını açıkladı.

Belediyenin mevcut kaynaklarını etkili bir şekilde kullanarak, hiç kredi kullanmadan borçsuz ve başarılı belediyecilik örneği sergilediklerini dile getiren Başkan Tarhan, “Hiç kredi kullanmadan mevcut kaynaklar ile işçilerimize de çok yüksek ücret vererek nasıl borçsuz, aynı zamanda çok başarılı belediyecilik yapılır; Türkiye’ye gösterdik. Sağlanan güven ile solcuyum diyerek AKP, MHP ve diğer partilerden nasıl yüzde 14 oy arttırıldığını; Türkiye'ye gösterdik. İşte bu başarı ile Cumhuriyetimizin 100. yılında emeklilerimize, yılbaşında işçilerimize 1000 TL yardım yaptık. İlçemizde ikamet eden ve geliri sadece 15 bin TL’nin altında olan emeklilere desteğimizi sürdürüyoruz. Şimdi de belediye meclisimizde emeklilerimize her ay 500 TL yardım yapma kararı alıyoruz. Şubat Ayı meclisinde almayı planmadığımız bu karar ile sadece emeklilere değil dul ve yetimlere de destek sağlanmış olacak” dedi.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ilçede yaşayan emeklilere her ay 500 TL maddi destek sağlayacaklarını açıkladı.

Etiketler emekli maaş ek ödeme
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin