Emeklilere 10 Bin TL Seyyanen Zam! Milyonlarca Vatandaşın Gözü Bu Rakamlarda. Hükümete Çağrı Yaptılar #EmekliyeSeyyanen10BinTL TT Oldu

2023 yılı enflasyon rakamları açıklandı memur ve emeklinin zam oranı da belli oldu. Memurlar yüzde 50'ye yakın zam alacakken emeklilere ise herhangi bir değişiklik olmadığı taktirde 6 aylık enflasyon oranı kadar maaş artışı yapılacak. Emekliler de yüksek enflasyon karşısında düşük kalan maaşları için harekete geçti ve beklentilerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Emeklilere 10 Bin TL Seyyanen Zam! Milyonlarca Vatandaşın Gözü Bu Rakamlarda. Hükümete Çağrı Yaptılar #EmekliyeSeyyanen10BinTL TT Oldu

Memur ve memur emeklilerinin 2024 yılının ilk 6 ayında alacağı zamlı maaşlar ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarındaki artış oranları belirlendi.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, 2024 yılında kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarında yapılan artışlar, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararı ile belirlenmişti.

Bu kapsamda, Ocak 2024'ten geçerli olmak üzere kamu görevlileri ile memur emeklilerinin tamamının aylık ve ücretlerinde yüzde 15 artış öngörülmüştü.

2023 yılı ikinci altı aylık döneminde enflasyon yüzde 37,57 gerçekleşti.

Bu enflasyon oranından kaynaklı olarak ilave yüzde 34,25 artış ile kamu görevlileri ile memur emeklilerinin aylık ve ücretlerinde bu aydan geçerli olmak üzere toplamda yüzde 49,25 artış yapıldı. Söz konusu dönemde SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarında ise yüzde 37,57 artış sağlandı.

Bu çerçevede aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 22 bin 17 liradan 32 bin 861 liraya, en düşük memur emekli aylığı da 9 bin 876 liradan 14 bin 741 liraya yükseldi.

Maaş hesaplamalarına, bölgesel ödemeler, ek ders ücreti, vekalet ücreti, döner sermaye ödemesi ve yabancı dil tazminatı gibi ödemeler dahil edilmemiş, aile ve çocuk yardımı ödeneği ise dahil edildi. Aile ve çocuk yardımı ödeneği hesabında çalışmayan eş ve 2 çocuk (0-6 yaş grubu ve diğer) esas alındı.

EMEKLİLER ZAM ORANINA İSYAN EDİYOR

Öte yandan 6 aylık açıklanan enflasyon oranı yüzde 37,57 gerçekleşirken SGK ve Bağ-Kur'dan emekli olan vatandaşlar herhangi bir değişiklik olmazsa bu oranda zam alacaklar. 

Memur emeklisinin zam oranı ise yüzde 50'ye yakın.

Açıklanan bu verilerden sonra emekliler de seslerini yükseltmeye başladı ve ekonomi yönetimine seslendi.

Maaşlarına yapılacak olan zam oranına itiraz eden emekliler en az yüzde 50 zam beklerken seyyanen zam taleplerini de dile getirmeye başladı.

Son bir haftadır özellikle sosyal medyada örgütlenen emekliler hükümete seslerini duyurmaya çalışıyor. Son olarak Twitter yani X'te oluşturulan #EmekliyeSeyyanen10BinTL etiketine onbinlerce emekli düşüncelerini yazdı ve maaşlarına seyyanen zam istediler.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin