Emekli olacaklara e-Devlet müjdesi. Tek bir tıkla emekli maaşı öğrenilebilecek: Yeni kök maaşlar eklendi, emekli olacaklar için yeni uygulama başladı

Türk vatandaşlarının hayatını kolaylaştıran e-Devlet uygulamalarına yeni bir tane daha eklendi. Emekli olmayı planlayanlar ve ne kadar emekli maaşı alırım sorusunu soranlar için e-Devlet'ten yeni bir uygulama geldi. Artık emekli adayları için maaş hesaplama ekranı devreye alındı. Ayrıca, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından milyonlarca emeklinin yeni kök maaşı da sisteme yüklendi.

Google Haberlere Abone ol
Emekli olacaklara e-Devlet müjdesi. Tek bir tıkla emekli maaşı öğrenilebilecek: Yeni kök maaşlar eklendi, emekli olacaklar için yeni uygulama başladı

Vatandaşların hayatını kolaylaştıran hizmetlerle her gün milyonlarca kişinin girdiği e-Devlet uygulamalarına bir yenisi daha eklendi. Emekli olunca maaşım ne kadar olacak diyen emekli adayları artık hesaplarına yatacak parayı önceden bilebilecek. 

Emekli adayları olası maaşlarını saniyeler içerisinde öğrenebilecek. e-Devlet'teki yeni uygulama devreye alındı. Daha önce SGK'nın internet sitesi üzerinden yapılan emekli maaşı sorgulama artık e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek.

e-Devlet'te yapılan bu yeniliğin ardından Sosyal Güvenlik Kurumu da milyonlarca emeklinin yeni kök maaşını sisteme yükledi.

EMEKLİ MAAŞI NASIL SORGULANIR?

e-Devlet portalına giriş yapılıyor. Arama motoruna "Ne kadar emekli maaşı alırım" yazılıyor. İlk seçenekte çıkan "4A emekli aylık bilgisi hesaplama"ya tıklanıyor. Gelen ekranlarda istenen bilgiler girildikten sonra alınacak tahmini emekli maaşı ve diğer bilgiler görülebiliyor.

Uygun şartları sağladıktan sonra emekli maaşını öğrenmek artık dakikalarınızı alacak. Kullanıcı dostu uygulama, beğeniyle karşılandı.

e-Devlet kapısı, dijitalleşen Türkiye yolunda önemli bir araç haline geldi. Devlet tarafından verilen hizmetler, e-Devlet aracılığıyla elektronik ortamda vatandaşlara sunuluyor.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin