Emekli maaşlarına yüzde 90 zam. SGK ve Bağ-Kur emeklilerine zam teklifi CHP'den geldi oran verildi

SGK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan zamlar e-Devlet sisteminde görülmeye başlandı. Zamlı maaşlar yüzde 37,6'lık üzerinden hesaplandı ancak emeklilerle ilgili bir düzenlemenin yapılıp yapılmayacağı hala belirsiz. CHP'den de bu konuyla ilgili çok önemli bir açıklama ve öneri geldi.

Google Haberlere Abone ol
Emekli maaşlarına yüzde 90 zam. SGK ve Bağ-Kur emeklilerine zam teklifi CHP'den geldi oran verildi

Milyonlarca emeklinin beklediği haber geldi, zamlı maaşlar e-Devlet'e gözükmeye başladı. Emekliler zamlı maaşları e-Devlet'e girerek bugünden itibaren görebiliyor.

Zamlı maaşlar yüzde 37,6'lık oran üzerinden hesaplandı ancak en düşük emekli aylığı ve emeklilere bu oranın üzerinde zam yapılmasıyla ilgili çalışmalar sürüyor. Bununla ilgili bir karar alınırsa farklar emekli maaşlarına yansıtılacak.

Öte yandan emekli maaş zamlarıyla ilgili CHP'den dikkat çeken bir öneri geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, paylaştığı video mesajda, ocak ayının ortasına gelinmesine rağmen emeklilerin maaş artışına yönelik bilgisi olmadığını belirtti.

İktidar tarafından henüz bir adım atılmadığına işaret eden Karatepe, "Eğer bir düzenleme yapılmazsa sadece 2023 yılının son 6 ayında ortaya çıkan yüzde 37,6'lık artış Bağkur ve SSK emeklilerinin aylıklarına yansıtılacak. Buradan ortaya çıkacak ücretin yetersiz olacağını biliyoruz." değerlendirmesini yaptı.

EMEKLİ AYLIKLARINA YÜZDE 90 ZAM!

Karatepe, bu artış kök aylığa yansıtılacağı için bugün kök aylığı 7 bin 500 liranın oldukça altında olan milyonlarca emeklinin aylığında belirgin bir farklılığa yol açmayacak bir artış seviyesiyle karşı karşıya kalınacağını belirtti.

Bu konuda yasal bir düzenleme yapılarak emekli aylıklarının asgari ücrete endekslenmesine ya da yüzde 90 gibi bir oran tespit edilebileceğine dikkati çeken Karatepe, "Emekli aylıklarının ne kadar olacağının belirlenmesi için gerekli yasal düzenlemeler yapılmalı ve hayatın çok pahalı olduğu bu dönemde emeklilerin karşı karşıya kaldığı mağduriyet bir an önce ortadan kaldırılmalıdır." ifadesini kullandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin