Emekli maaş farkı ne zaman hesaba yatacak? Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisinin beklediği tarih belli oldu: Kim ne kadar maaş farkı alacak, ne zaman hesaplara yatacak?

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin enflasyon farkı zammı içeren maaşları 17 Ocak tarihinden itibaren hesaplara yatmaya başlamıştı. Bakan Işıkhan'ın açıklamasıyna emekli maaş zamlarının yüzde 49.25'e yükseldiği açıklandı. Peki emekliler maaş farkını ne zaman alacak?

Google Haberlere Abone ol
Emekli maaş farkı ne zaman hesaba yatacak? Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisinin beklediği tarih belli oldu: Kim ne kadar maaş farkı alacak, ne zaman hesaplara yatacak?

SSK ve Bağ-Kur emeklileri 17 Ocak tarihinden itibaren enflasyon farkı olan yüzde 37.57 oranında zam yapılan maaşlarını almaya başlamıştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapılan son açıklamaya göre emekli maaşı zam oranı yüzde 49.25 oranına yükseltildi. Ek zam ile ilgili kanunun cuma gününe kadar Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor.

Peki yapılacak ek zam sonrası emekli maaşlarında oluşan fark hesaplara ne zaman yatacak? Milyonlarca emeklinin sorduğu bu sorunun cevabı ortaya çıktı.

EMEKLİLER NE KADAR EK ZAM FARKI ALACAK?

Kanun Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdikten sonra ise yüzde 49,25 zam oranına göre maaşlar yeniden hesaplanacak. Yeni hesaplanan tutar ile ocak ayında ödenen tutar arasındaki fark emeklilerin banka hesaplarına yatırılacak.

Örneğin 2023’ün temmuz – aralık döneminde aylığı ek ödeme dahil 10.000 TL olan bir emekliye ocak ayında 13.757 TL ödendi. Ek zam kanunu çıktıktan sonra bu kişinin emekli aylığı 14.925 TL’ye çıkacağı için gelecek hafta hesabına 1.168 TL fark yatırılacak.

Temmuz – aralık döneminde kök aylığı 5.452 TL ve altında olanların aylıkları, yüzde 37,57 zam sonrasında 7.500 TL’nin altında kaldığı için ocak ayında 7.500 TL maaş aldılar. En düşük emekli aylığı kanunla 10.000 TL’ye çıkartılınca bu kişilere gelecek hafta 2.500 TL ek zam farkı yatırılacak.

Kök aylığı 6.700 TL olanlara ocak ayında yüzde 37,57 zam üzerinden 9.217 TL maaş ödendi. Yüzde 49,27 zamla bu kişilerin emekli aylığı 10.000 TL’ye çıkacağı için gelecek hafta 783 TL zam farkı alacaklar.

Kök aylığı 7.000 TL olan SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine ocak ayında yüzde 37,57 zam üzerinden 9.630 TL maaş ödendi. Bu kişilerin emekli aylığı yüzde 49,25 zamla 10.448 TL’ye yükseleceği için gelecek hafta hesaplarına 818 TL ek zam farkı yatırılacak.

KİM NE KADAR FARK ALACAK BELLİ OLDU

Habertürk gazetesinden Ahmet Kıvanç, hangi emeklinin ne kadar fark alacağını tek tek açıkladı. İşte o tablo: 

Emekli maaş farkı ne zaman hesaba yatacak? Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisinin beklediği tarih belli oldu: Kim ne kadar maaş farkı alacak, ne zaman hesaplara yatacak?Emekli maaş farkı ne zaman hesaba yatacak? Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisinin beklediği tarih belli oldu: Kim ne kadar maaş farkı alacak, ne zaman hesaplara yatacak? - Resim : 2

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin