Elinde doları olanlar 3 Mayıs'a DİKKAT! Dolar 30 lira... Ünlü ekonomist uyardı. İşte 27 Nisan 2024 Cumartesi günü günü dolar, euro, sterlin ve güncel döviz kurları..

Merkez Bankası'nın faizi sabit tutması döviz yatırımcısını üzdü. Dolar ve euro'da dalgalı seyir devam ederken dolar yatırımcısı bu hafta kaybetti. Ekonomist Evren Devrim Zelyut 3 Mayıs'a işaret edip dolar yatırımcısını uyardı. Ünlü ekonomist uyardı. İşte 27 Nisan 2024 Cumartesi günü günü dolar, euro, Sterlin ve güncel döviz kurları..

Google Haberlere Abone ol
Elinde doları olanlar 3 Mayıs'a DİKKAT! Dolar 30 lira... Ünlü ekonomist uyardı. İşte 27 Nisan 2024 Cumartesi günü günü dolar, euro, sterlin ve güncel döviz kurları..

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, piyasaların merakla beklediği 2024 Nisan ayı faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası aylar sonra faiz artırımına gitmedi, politika faizini yüzde 50'de sabit tuttu. 

Döviz kurları bu hafta yatırımcısını üzdü. Dolar, euro ve Sterlin yeni güne de değer kaybederek başladı.

 İstanbul serbest piyasada 32,4676 liradan alınan dolar, 32,5504 liradan satılıyor. 34,7285 liradan alınan euro'nun satış fiyatı ise 34,8235 lira olarak belirlendi. 40,5755 liradan alınan Sterlin ise 40,7208 liradan satılıyor.

Ekonomist Evren Devrim Zelyut dolar yatırımcısını uyardı, "Eğer dolarınız varsa; Mutlak suretle 3 Mayıs'ta kırılma tarihi olarak görebilirsiniz" dedi.

"Sıcak para girişi olması için gerekli adımlar atıldı. Borsaya yabancı ilgisi arttı. Gelen para enflasyonu düşürecek nitelikte değil. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 9 Mayıs'ta Birleşik Devletlere yapacağı ziyaret önemli demiştim. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden ile görüşmesi sermaye akışları için önemli olacak." diyen Ekonomist Evren Devrim Zelyut 3 Mayıs'ın neden kritik olduğunu anlattı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin