Ekonomist Mahfi Eğilmez acı tabloyu açıkladı: İki yıl önceki kira bugün aidat oldu!

Ekonomist Mahfi Eğilmez, fahiş kira zamlarına dikkat çekti, acı tabloyu bir cümleyle özetledi: İki yıl önceki kira bugün aidat oldu.

Google Haberlere Abone ol
Ekonomist Mahfi Eğilmez acı tabloyu açıkladı: İki yıl önceki kira bugün aidat oldu!

Hükümetin yüzde 25 sınırı getirmesine rağmen fahiş kira artışı hala önlenemiyor. Ev sahipleri ve kiracılar arasında son yılların en büyük meselesi haline gelen kira artışları, fahiş zamlarla birlikte vatandaşın en büyük derdi haline gelmiş durumda.

Üstelik bazı yerlerdeki kiralar, ocak ayından itibaren geçerli olan asgari ücreti de geçmiş durumda. Birçok yerdeki kiralar, asgari ücrete yakın seviyede duruyor.

Asgari ücretin zamlar ve kiralar karşısında günden güne eridiği tabloda, ekonomist Mahfi Eğilmez, kira artışı üzerinden ekonomik gidişatı özetledi.

Eğilmez, sosyal medyadaki paylaşımında, "İki yıl öncenin kirası bugünün aidatı oldu" ifadesini kullandı.

Ekonomist Mahfi Eğilmez acı tabloyu açıkladı: İki yıl önceki kira bugün aidat oldu!

KİRA ARTIŞI ÖLDÜRÜYOR 

Öte yandan ABD'de kasım ayında yürütülen bir çalışmaya göre, gelirinin yarısını kiraya harcayan insanların sağlıksız yaşama olasılıklarının daha yüksek olduğu ve ölüm ihtimali yüzde 9 daha fazla olduğu ortaya koydu.

USA Today'de yer alan habere göre, araştırma, tahliyelerin ve hatta tahliye edilme tehdidinin daha yüksek ölüm oranlarıyla bağlantılı olduğunu da ifade etti.

Uzmanlar ayrıca, artan kiraların kiracılarda baş ağrısı bozukluklarına, kalp hastalığına ve hipertansiyona yol açabilecek kronik stresten sorununa yol açma olasılığının daha yüksek olduğunu söyledi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin