Ehliyet sahibi olmak artık lüks oldu. Yılbaşıyla birlikte kurs ve harç ücretleri uçtu: Sürücü kurslarının ücreti 20 bin lirayı geçti, B sınıfı sürücü belgesi için harç ise 3 bin 945 lira oldu

1 Ocak 2024 tarihi itibariyle yeniden değerleme oranı bütün harç ve vergilerde uygulandı. Ehliyet de zamdan payına düşeni aldı. Üzerine bir de sürücü kursları da zammı yüzde 100'e yakın yapınca ehliyet sahibi olmak neredeyse artık lüks oldu. B sınıfı bir ehliyet almak isteyenler en az 24 bin lirayı gözden çıkarmak zorunda. İşte ehliyetteki son durum.

Google Haberlere Abone ol
Ehliyet sahibi olmak artık lüks oldu. Yılbaşıyla birlikte kurs ve harç ücretleri uçtu: Sürücü kurslarının ücreti 20 bin lirayı geçti, B sınıfı sürücü belgesi için harç ise 3 bin 945 lira oldu

1 Ocak 2024 tarihi itibariyle yeniden değerleme oranı tüm harç ve vergilere uygulandı. Gelen artışlardan ehliyet harçları da payını aldı. Üzerine bir de sürücü kursları ücretlerine neredeyse yüzde 100 zam gelince ehliyet sahibi olmak lüks oldu. B sınıfı bir ehliyet almak için en az 24 bin lira maliyet geliyor.,

Birçok iş kolunda personel alımı yapılırken ehliyet sahibi olup olmadığı sorusu iş başvurusu yapanlara yöneltiliyor. Ancak ehliyet sahibi olmak artık eskisi kadar kolay değil. 

Yeni yıl ile birlikte gelen zamlardan ehliyet de nasibini aldı. Hem yeniden değerleme oranı uygulanan harç ücretleri hem de sürücü kursu fiyatlarına zam geldi. Sürücüler tarafından en çok tercih edilen B sınıfı ehliyet için sürücü kursu ve harç ücretleri toplamı neredeyse 25 bin lirayı buldu. 

Yeni yılla beraber 1 Ocak'tan itibaren sürücü kursları yüzde 100'e yakın zam yaptı. Bunun üzerine bir de 2024 yılı sürücü belgesi harcı B sınıfı sürücü belgesi için 3 bin 945 liraya yükseltildi.

İllere göre değişse de sürücü kursları ücretleri gelen zamla birlikte en az 20 bin liradan başlıyor. Buna sürücü belgesi harcını da eklediğinizde bir ehliyetin maliyeti 23 bin 950 lirayı buluyor.

EHLİYET SINIFLARI VE ŞARTLARI

'B' sınıfı ehliyet almak için gerekli şartlar:
18 yaşını doldurmuş olmak,
Sağlık raporu almak,
Sürücü belgesi sınavına girmek.

B sınıfı ehliyet almak için gerekli belgeler:
Nüfus cüzdanı fotokopisi,
Diploma veya mezuniyet belgesi,
Sağlık raporu,
2 adet vesikalık fotoğraf,
Sürücü belgesi harcı.

B sınıfı ehliyet ile kullanılabilecek araçlar:

Otomobil ve kamyonet
Ticari amaçlı olmamak kaydıyla römork taşıyabilen tarım araçları. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin