Doların yükselişi sürüyor! Gözler yarına kilitlendi. 28 Şubat 2024 Döviz fiyatları. Dolar ne kadar?

Dolar kuru çarşamba gününe 31,16 TL'den başlarken, Euro 33,75 TL'den başladı. Bugün ABD büyüme rakamları takip edilecek. Yarın ise hem Türkiye'nin 2023 yılı 4. çeyrek büyüme rakamları hem de ABD'nin kişisel harcamalar verisi takip edilecek.

Google Haberlere Abone ol
Doların yükselişi sürüyor! Gözler yarına kilitlendi. 28 Şubat 2024 Döviz fiyatları. Dolar ne kadar?

Dolar kuru çarşamba gününe 31,16 TL'den başlarken, Euro 33,75 TL'den başladı. 

Dolar/TL kurunda sessiz ancak istikrarlı yükseliş devam ediyor. 2024 yılına 29.55 TL'den giren kur bugün 31,16 TL'ye ulaştı. Bu da yılbaşından bugüne kurun yüzde 5,44 yükseldiğini gösteriyor. 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TCMB Başkanı Fatih Karahan ve beraberindekeler ile G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'na katılmak için Brezilya'ya uçtular.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İngiltere'de temaslarına devam ediyor. Cevdet Yılmaz dün İngiltere Başbakan Yardımcısı Oliver Dowden biraraya geldi. Yılmaz "Görüşmemizde, Türkiye-İngiltere arasındaki ikili ilişkiler, mevcut iş birlikleri ve diğer potansiyel alanların yanı sıra karşılıklı ticaret ve yatırımlar ile Türkiye-Birleşik Krallık Ekonomik ve Ticaret Ortak Komitesi (JETCO) kapsamında yapılan çalışmaları ele aldık." açıklamasında bulunurken, görüşmede ayrıca serbest ticaret anlaşmasının genişletilmesi ve vize kolaylığının sağlanmasının da gündeme geldiğini söyledi.

Doları takip eden yatırımcılar yarın açıklanacak ABD kişisel harcamaları takip edecek. Bu veri enflasyonu oluşturan bir veri olduğundan ötürü Fed yetkilileri açısından enflasyon işareti olarak takip ediliyor. Beklenti üstü gelebilecek bir rakam Fed'in faiz indirim politikasına biraz daha geç başlamasına vesile olabilir.

Öte yandan yarın Türkiye ekonomisinin 2023 yılı 4. çeyrek büyüme rakamları takip edilecek. Türkiye ekonomisinin 4. çeyrek yüzde 3,97 büyüdüğü hesaplanıyor. 2023 yılının genelinde ise Türkiye ekonomisinin yüzde 4,40 büyüdüğü hesaplanıyor. 

Doların diğer para birimleri karşısındaki gücünü ölçen DXY endeksi 103,887'de seyrediyor. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin