Doların neden çıldırdığı ortaya çıktı. Dolar 32 TL'nin Euro da 35 TL'nin üzerine çıktı gazeteci Murat Yetkin kulis bilgisini paylaştı

Döviz fiyatları rekor üstüne rekor kırarken dolar kuru 32 lirayı euro da 35 lirayı geçti. Peki dolar kuru tam da seçim öncesinde neden artıyor. Gazeteci Murat Yetkin, dolar kurunun neden arttığını aldığı bir kulis bilgisiyle paylaştı.

Google Haberlere Abone ol
Doların neden çıldırdığı ortaya çıktı. Dolar 32 TL'nin Euro da 35 TL'nin üzerine çıktı gazeteci Murat Yetkin kulis bilgisini paylaştı

Döviz kurunda son günlerde yaşanan hareketlilik sonrası dolar kuru serbest piyasada 33 liraya, euro da 36 liraya kadar yükseldi.

Seçim öncesi hareketlenen dolardaki yükseliş sürerken gazeteci Murat Yetkin, YouTube üzerinden yaptığı programda doların neden yükseldiğiyle ilgili dikkat çeken bir kulis bilgisi paylaştı.

Yetkin önce Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kurlardaki hareketlilik sonrası attığı bir tweeti paylaştı.

 

Şimşek bu mesajında "Mali sağlığın yeniden sağlanması da önemli bir hedeftir. Mali ivmenin bu yılın ilerleyen dönemlerinde gerilemesi bekleniyor ve gelir politikalarının daha destekleyici olmaya başlaması bekleniyor. Depremle ilgili harcamalar da dahil olmak üzere mali açığı gelecek yıl GSYİH'nın %3'ünün altına düşürmeye kararlıyız. Fiyat istikrarına ulaşmanın zaman alacağını akılda tutmak önemlidir. Bu ayki yerel seçimlerin ardından Türkiye'nin, verimliliği artıracak ve rekabet gücünü artıracak reformları da içeren orta vadeli programını sürdürmek için seçimsiz uzun bir dönemi olacak. Döviz piyasasında son dönemde yaşanan dalgalanmanın geçici olduğu değerlendirilmelidir. TCMB, elindeki tüm araçları kullanarak enflasyon beklentilerini sabitleme kararlılığındadır. TCMB'nin enflasyonu düşürmesine yardımcı olmak amacıyla maliye politikasını sıkılaştırmaya devam edeceğiz. Özetle Eylül ayında açıkladığımız program beklendiği gibi çalışıyor." ifadesini kullanmış ve bu tweeti de İngilizce olarak atmıştı.

Murat Yetkin de bu mesajın İngilizce atılmasının aslında uluslararası piyasaya yönelik bir mesajın olduğunu ve doların neden yükseldiğini aldığı bir kulis bilgisiyle paylaştı. 

Yetkin, Ankara kulislerinde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 31 Mart 2024 yerel seçimler sonrası görevden alınacağıyla ilgili bir kulis bilgisi dolaştığını ancak kendisinin buna inanmadığını belirterek doların bu söylentiye karşı yükseldiğini belirtti.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin