Dolar ve euro yeni haftaya sert yükselişle başladı. Dolar ve euro tüm zamanların en yüksek seviyesinde! Gözle Fed ve Merkez Bankası'na çevrildi. İşte 18 Mart 2024 Pazartesi günü dolar, euro ve sterlin'de son durum...

Son haftalarda kademeli artışını sürdüren dolar yeni haftaya sert yükselişle başladı. Fed ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bu hafta faiz kararlarını açıklayacak. İşte 18 Mart 2024 Pazartesi günü dolar, euro ve sterlin'de son durum...

Google Haberlere Abone ol
Dolar ve euro yeni haftaya sert yükselişle başladı. Dolar ve euro tüm zamanların en yüksek seviyesinde! Gözle Fed ve Merkez Bankası'na çevrildi. İşte 18 Mart 2024 Pazartesi günü dolar, euro ve sterlin'de son durum...

Fed ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararlarını açıklayacağı haftaya dolar ve euro sert yükselişle başladı. Dolar ve euro tüm zamanların en yüksek seviyesinde. 

Cuma gününü  32,2190 liradan kapatan dolar yeni haftaya yüzde 0,58 değer kazanarak başladı.  Serbest piyasada 32,2953 liradan alınan dolar, 32,3078 liradan satılıyor.

Euro da yeni haftaya yükselişle başladı.  Yüzde 0,58 değer kazanarak yeni güne başlayan euro 35,1770 alınıp 35,2276 TL'den satılıyor. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), bu hafta perşembe günü kritik faiz kararını açıklayacak. Beklentilerin üstünde gerçekleşen Şubat ayı enflasyonu sonrasında küresel yatırım bankaları TCMB'den faiz artışı beklemeye başladı. 

 

Ekonomistler, TCMB'nin politika faizini yüzde 45,00'te sabit bırakmasını beklerken, ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı da yüzde 45 oldu.

ABD Merkez Bankasının (Fed), bu yıl başlaması beklenen faiz indirimlerinin zamanı ve hızına ilişkin belirsizlik devam ederken, bu hafta küresel bazda para politikasına ilişkin soru işaretlerin sınırlı da olsa azalabileceği tahmin ediliyor.

Analistler, geçen hafta ABD'de açıklanan enflasyon verilerinin beklentileri aşmasıyla Fed'in yılın ilk yarısında faiz indirimlerine başlayabileceğine yönelik ihtimallerin zayıfladığını anımsatarak, çarşamba günü bankanın faiz kararını açıklamasının ardından Fed Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı sözle yönlendirmelerin varlık fiyatları üzerinde etkili olmasının beklendiğini ifade etti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin