Dolar, euro ve Sterlin'de düşüş! Türk Lirası dolar karşısında değer kazanmaya devam ediyor. 30 Nisan 2024 Salı günü günü dolar, euro, sterlin ve güncel döviz kurları..

Fed'in faiz kararı ve cuma açıklanacak enflasyon rakamları önce dolardaki kan kaybı sürüyor. Seçimlerin ardından kısa bir süre yükselişe geçen dolar bugüne de düşüşle başladı. Türk Lirası dolar, euro ve Sterlin karşısında değer kazanmaya devam ediyor. 30 Nisan 2024 Salı günü günü dolar, euro, sterlin ve güncel döviz kurları..

Google Haberlere Abone ol
Dolar, euro ve Sterlin'de düşüş! Türk Lirası dolar karşısında değer kazanmaya devam ediyor. 30 Nisan 2024 Salı günü günü dolar, euro, sterlin ve güncel döviz kurları..

Türk Lirası yılbaşından bugüne dolar karşısında yüzde 8,85 değer yitirdi. Ancak 21 Nisan bu yana da yüzde 0,50 değer kazandı. 

Yerel seçimlerin ardından dolar, euro ve Sterlin'deki düşüş sürüyor. Dün doların satış fiyatı 32,3800 lira, euro'nun satış fiyatı ise 34,7340 lira olmuştu. Dolar, euro ve Sterlin yeni güne sert düşüşle başladı. 

Serbest piyasada 32,4307 liradan alınan dolar, 32,4525 liradan satılıyor. 34,7208 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 34,7685 lira olarak belirlendi. 40,6986 lirandan alınan Sterlin ise 40,7543 liradan satılıyor. 

ABD Merkez Bankası Fed yarın faiz kararını açıklayacak. Fed'in politika faizini sabit bırakması bekleniyor. ABD ekonomisine ilişkin açıklanan verilerin ekonomik canlılığa işaret etmesi Fed'in faiz indirim ihtimallerini öteledi. Piyasalar Fed'in en erken haziran ayında faiz indirmeye başlayacağını fiyatlıyor. 

Cuma günü açıklanacak enflasyon öncesinde ekonomi yönetiminden enflasyona ilişkin açıklamalar gelmeye devam ediyor. Uludağ ekonomi zirvesinde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonda düşüşün yılın ikinci yarısından itibaren başlayacağını söyledi. Geçtiğimiz hafta politika faizini yüzde 50'de sabit bırakan TCMB'nin PPK metninde de "dezenflasyon 2024 yılının ikinci yarısında tesis edilecektir." denildi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin