Dolar arttı, altın, Euro ve Bitcoin geriledi. ABD'deki sıcak verinin piyasalara etkisi...

ABD tüketici enflasyonu ocakta beklentilerin üstünde geldi. Piyasaların beklediği kritik verinin açıklanmasının ardından dolar yükselişe geçti, ons altın, Euro ve Bitcoin geriledi.

Google Haberlere Abone ol
Dolar arttı, altın, Euro ve Bitcoin geriledi. ABD'deki sıcak verinin piyasalara etkisi...

ABD Çalışma Bakanlığı 2024 yılı ocak ayına ilişkin tüketici enflasyonu (TÜFE) verisini açıkladı. Buna göre, ABD'de ocak ayında enflasyon yüzde 0,3, yıllık yüzde 3,1 oldu.

Piyasa beklentileri enflasyonun aylık yüzde 0,2 olması, yıllık yüzde 2,9'a gerilemesi yönündeydi.

Çekirdek enflasyon ise bu dönemde aylık bazda yüzde 0,4 ile 8 ayın zirvesine yükseldi. Yıllık çekirdek enflasyon ise yüzde 3,9 oldu. Beklenti yıllık yüzde 3,7 artıştı.

Aralık ayında yıllık enflasyon yüzde 3,4 olmuş, aylık enflasyon ise yüzde 0,2'ye revize edilmişti. Çekirdek enflasyon ise aralık ayında aylık bazda yüzde 3,9, aylık bazda yüzde 0,3 olmuştu..

Enflasyon rakamları ABD Merkez Bankası'nın (Fed) açıklayacağı faiz kararları için kritik önem taşıyor.

ALTIN, EURO, BITCOIN

ABD'de beklentileri aşan TÜFE verileri sonrası para piyasalarında Fed'in 2024'te daha yavaş faiz indireceği fiyatlanmaya başladı.

Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından ons altın fiyatı 2 bin 29 dolar seviyelerinden 2011 dolar seviyelerine kadar geri çekildi. Gram altın ise 1983 TL'den işlem gördü.

Veri öncesi 1,079 olan Euro/dolar paritesi verinin açıklanmasının ardından 1,071 seviyesine geriledi. Dolar/TL 30,72 seviyesinden, Euro/TL ise 32,94'ten işlem gördü.

Veri öncesi 49 bin 900 dolar olan Bitcoin fiyatı ise veri sonrası 49 bin 520 seviyelerine geriledi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin