Çiftçiler dikkat. Çiftçi Kayıt Sistemi'nde değişiklikler yapıldı. Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) nasıl kullanılır?

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nazan Durak Özçelik, muhtarlar ile bir araya geldi ve Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) değişiklikleri anlattı. Peki Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) nasıl kullanılır?

Google Haberlere Abone ol
Çiftçiler dikkat. Çiftçi Kayıt Sistemi'nde değişiklikler yapıldı. Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) nasıl kullanılır?
İHA

Gazipaşa’da İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Çiftçi Kayıt Sistemindeki değişikliklere ilişkin bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nazan Durak Özçelik başkanlığında yapılan toplantıda muhtarlar bilgilendirildi.

Peki Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) nasıl kullanılır?

SON TARİH 2 OCAK

Mahalle muhtarlarına Çiftçi Kayıt Sisteminde (ÇKS) yayınlanan yeni yönetmelik hakkında bilgiler veren İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nazan Durak Özçelik, “2023/2024 Üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları 1 Eylül 2023 tarihinde başladı ve 2 Ocak 2024 tarihinde son bulacaktır. ÇKS Yönetmeliğinde 18 Kasım 2023 tarihinde yapılan değişiklikle ÇKS’ye kayıt olamayan ama tarımsal üretim yapılan alanların kayıt altına alınması amaçlanıyor” dedi.

ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİ NASIL KULLANILIR?

Özçelik, açıklamasının devamında “Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuru şartlarında yapılan değişiklikle çiftçiler fiilen üretim yaptığı ancak miras intikal ve mülkiyet sorunları nedeniyle kayıt ettiremediği tüm tarımsal arazilerini ÇKS'ye kayıt edebilecek. Çiftçiler yeni yayınlanan taahhütnameyle arazinin bulunduğu yerdeki muhtar ve aza imzasıyla birlikte müdürlüğümüze başvurarak üretim yaptıkları tüm araziler için hak ettikleri tarımsal desteklerden, hibelerden, kredilerden ve devlet destekli tarım sigortalarından yararlanacaklar” ifadelerini kullandı.

Muhtarlar ile buluştuğu toplantıda Müdür Özçelik öte yandan tarım sigortasının önemi, tarımsal üretim planlaması, hayvancılık destekleri, suyun önemi ve su tasarrufu konularında da bilgi vererek, muhtarların sorunlarını dinledi.

 

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin