CHP'nin İstanbul İl Kongresi'nin iptal edilmesi kararının ardından piyasalar etkilendi.
İstanbul’da da 8 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirilen kongrenin iptali için açılan davada mahkeme, Özgür Çelik ve mevcut yönetimin görevden alındığını duyurdu.
Güne 11 bin 304 puanla başlayan Borsa İstanbul BIST 100 endeksi %1,68 düşüşle 11 bin 114 puana kadar geriledi.
PİYASALAR KARIŞTI!
Sanayi hisseleri yüzde 3'ün üzerinde düşüşler yaşarken, bankacılık hisselerinde de kayıplar bir anda derinleşti. Koç Holding hissesi yüzde 4,78 düşüşle devre kesti ve geçici olarak alım satıma kapandı. Akbank ve İş Bankası hisseleri de yüzde 5'e yakın düşüşle devre kesti ve geçici olarak alım satıma kapandı.
Euro, Euro bölgesinde enflasyonun yeniden artışa geçti. Türk Lirası karşısında yüzde 1'e yakın değer kaybı yaşıyordu. Haber sonrasında bu kayıpların yarısını geri aldı. Dolar/TL ise yüzde 0,10'un üzerinde yükselişe zıpladı.