CHP Genel Başkanı Özel seçim çalışmalarına Karadeniz'de devam ediyor: Fındıkta 4 dolar fiyatın altındaki tüm işlemler men edilmeli

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, "Çiftçiye alan bazlı gelir desteğinin artırılarak, fındıkta 4 dolar fiyatın altındaki tüm işlemler men edilmelidir” dedi.

Google Haberlere Abone ol
CHP Genel Başkanı Özel seçim çalışmalarına Karadeniz'de devam ediyor: Fındıkta 4 dolar fiyatın altındaki tüm işlemler men edilmeli

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 31 Mart Yerel Seçimler öncesi Doğu Karadeniz’deki dördüncü durağı Giresun oldu.

Özel, Atatürk Meydanı’nda seçim otobüsünden yaptığı konuşmada Giresun merkez ve ilçelerde partisindeki belediye başkan adaylarına oy istedi.

Özel, “Giresun şüphesiz dünyanın en güzel, en kaliteli fındığının üretildiği yer ancak fındık üreticisinin derdi tasası bitmiyor. 4 liralık mazot 19 TL olmuştu. Buna Giresun'dan bir itiraz yükseltmek gerekiyor. 44 TL mazotla tarım olmaz, fındıkçılık olmaz, geçim olmaz. Uzun süredir unuttukları bir şey var; ÖTV ve KDV. Ege kıyılarındaki, Antalya'daki lüks yatlara, gezi teknelerine, denizlerdeki gemilere ÖTV’siz, KDV’siz verilen mazotun bugün 44 liradan çiftçiye verilmesi kabul edilemez. Dünyadaki fındığın üretiminin yüzde 70’i Türkiye'de yapılıyor ve bunun en kalitelisi Giresun'da üretiliyor ancak fındıkta sadece 2 milyar dolarlık bir ihracat gelirimiz var. Yani 120-130 milyar dolarlık bir pazar var. Basit bir hesapla 100 milyar dolarlık bir pazarın bizde olması lazım. Bugün mazot 44 TL, yine 170 TL veriyorsun. Bu alan bazlı desteklemenin derhal arttırılması, ürün bazlı desteklemelerin derhal arttırılması, 4 dolar fiyatın altındaki tüm işlemlerin men edilmesi, bu konuda cezai yaptırımlar uygulanması, fındıkçılığın sonuna kadar arkasında durulması gerekiyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin