Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki duyurdu! Yerel yönetimlere dev destek! Aslan payı altyapının

Yerel yönetimlere ihtiyaç duydukları yatırım projeleri için destek sağlayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu İller Bankası (İLBANK), 2023 yılında il özel idare ve belediyelere toplam 27.4 milyar TL finansman desteği sağladı.

Google Haberlere Abone ol
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki duyurdu! Yerel yönetimlere dev destek! Aslan payı altyapının

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu İller Bankası (İLBANK), il özel idarelerinin ve belediyelerin finansman ihtiyacını karşılayarak, onlara önemli ölçüde destek sunuyor. Bu kapsamda İLBANK, 2023 yılında toplam 27.4 milyar TL finansmanla yerel yönetimlere destek sağladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu Türkiye Yüzyılına yakışır şehircilik vizyonu ile gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Bir taraftan güvenli ve çevre dostu yapılar inşa ederken diğer taraftan da şehirlerin altyapısını İLBANK eliyle yenileyerek güçlendirdiklerini belirten Bakan Özhaseki, “Geleneksel içme suyu ve kanalizasyon gibi altyapı yatırımları ile sınırlı kalmayıp, yeni nesil iklim değişikliğiyle mücadele ve çevre projelerini de hayata geçiriyoruz. Özellikle afetlerde zarar görmüş olan altyapı sistemlerini de bir an önce yenilemek için büyük bir gayret gösteriyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: TV100
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin