Çalışma hayatı sil baştan değişiyor. Haftada 4 gün çalışma uygulaması başlıyor. Çalışma saatleri 44'ten 36'ya düşecek. Pilot uygulamaya şubatta geçiliyor

Dünyanın birçok ülkesi çalışma saatlerini ve günlerini düşürmeye başladı. Haftalık çalışma gün ve saatlerinin düşürülmesinin çalışanlarının verimini artırdığı belirtilirken Dominik Cumhuriyeti'ndeki şirketler de, haftada 4 gün çalışma uygulamasını denemeye hazırlanıyor. İşte ayrıntılar...

Google Haberlere Abone ol
Çalışma hayatı sil baştan değişiyor. Haftada 4 gün çalışma uygulaması başlıyor. Çalışma saatleri 44'ten 36'ya düşecek. Pilot uygulamaya şubatta geçiliyor

Dominik Cumhuriyeti hükümeti şubatta başlayacak pilot uygulama kapsamında, haftada 4 gün çalışılacağını duyurdu.

Hükümet, çalışanların aynı maaşı alacağını ancak deneme kapsamında çalışma saatlerinin 44'ten 36'ya düşürüleceğini açıkladı.

Çalışma Bakanı Luis Miguel de Camps, yeni uygulamanın, insan sağlığının ve refahının iyileşmesine öncelik verdiğini ve sürdürülebilir çevre dostu verimliliğini teşvik ettiğini ifade etti.

Ülkede yerel bir üniversite, haftada 4 gün çalışma uygulamasının çalışan sağlığı üzerindeki etkilerini incelemek üzere görevlendirildi.

Dominik Cumhuriyeti, haftada 4 gün çalışma uygulamasını deneyen ilk Karayip ülkesi olacak. ​​​​​​​

Dominik Cumhuriyeti hakkında

Dominik Cumhuriyeti (İspanyolca República Dominicana, okunuşu 'Republika Dominikana'), Karayiplerdeki Hispanyola adasında yer alan bir ülkedir. Hispanyola, Porto Riko'nun batısında, Küba ve Jamaika'nın doğusunda yer alır. Venezuela ile deniz sınırı vardır. Adanın batı kısmında Haiti bulunur.

Dominik Cumhuriyeti Avrupalıların Amerika kıtalarında ilk oluşturdukları yerleşimdir. Başkenti, Santo Domingo da Amerika'lardaki ilk sömürge başkentiydi.[6][7] Bağımsızlığının büyük bir bölümünde ülkede siyasi buhran yaşanmış, halkı temsil etmeyen ve baskıcı pek çok hükûmet tarafından idare edilmiştir. 1961'de diktatör Rafael Leonidas Trujillo Molina'nın ölümünden sonra Dominik Cumhuriyeti temsili demokrasiye geçmiştir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin