Çalışan emeklilere gece yarısı sürpriz. Bakan Işıkhan açıklamıştı, 5 bin lira ikramiye çalışan emeklilerin hesabına gece saatlerinde yatırıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 86 maddelik kanunun içerisinde yer alan çalışan emeklilere ödenecek 5 bin lira düzenlemesinin geçmesi sonrası açıklama yapmış, "Cuma günü hesaplara yatırılacak" demişti. Gece yarısından sonra çalışan emeklilerin hesaplarına 5 bin lira yatırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Çalışan emeklilere gece yarısı sürpriz. Bakan Işıkhan açıklamıştı, 5 bin lira ikramiye çalışan emeklilerin hesabına gece saatlerinde yatırıldı

29 Ekim'de Cumhuriyet'in 100. yılına özel bir kerelik emeklilere verilen 5 bin TL'lik ikramiyeden, çalışan emekliler muaf tutulmuştu. Bu karara gelen tepkilerin ardından ise çalışan emekliler için de harekete geçilmişti.

86 maddelik torba yasanın içerisine eklenen düzenleme ile çalışan emeklilere de tek seferlik 5 bin lira verilmesi yasalaşmıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, dün yaptığı açıklamada "Cuma günü hesaplara yatacak" ifadelerini kullanmıştı.  Sosyal medyadan paylaşımda bulunan Işıkhan, "Çalışan emeklilerimizin 5 bin Türk Lirası tutarındaki ödemeleri 29 Aralık Cuma günü banka hesaplarına yatırılacaktır. Gerçekleştirdiğimiz düzenlemenin kıymetli emeklilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum" dedi. 

Gece yarısından birkaç saat sonra yaklaşık 4 milyon 680 bin çalışan emeklinin hesabına 5 bin liralık Cumhuriyet'in 100. yılına özel bir kerelik verilen ikramiyeler yatırıldı. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin