Borsanın ne zaman 10 bin 300 olacağını açıkladı. Yatırımcılara duyuru: 2024'te sizi bunlar bekliyor. Borsa ne zaman yükselecek? Uzman isim 2 senaryoyu anlattı

Borsa son düşüşün ardından tepetaklak oldu. Bu süreçte yatırımcılar uzman yorumlarını yakından takip ederken Piyasa Analisti Eda Karadağ, yatırımcıları 2024'te nelerin beklediğini be borsanın ne zaman 10 bin 300 seviyesine yükseleceğini tane tane anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Borsanın ne zaman 10 bin 300 olacağını açıkladı. Yatırımcılara duyuru: 2024'te sizi bunlar bekliyor. Borsa ne zaman yükselecek? Uzman isim 2 senaryoyu anlattı
Medyatava

Borsada düşüş ve yükseliş devam ederken Analist Eda Karadağ beklenen gelişmeler ve ekonomik veriler ışığında borsada olacakları anlattı.

Borsa için 2 senaryo olduğunu kaydeden Karadağ önümüzdeki yıl faiz, seçim, mevduat konularının borsa için gündemde olacağını söyledi.

İşte borsanın 10 bin 300 olacağı tarih.

BORSA YATIRIMCILARI BURAYA DİKKAT!

2024'te Borsa İstanbul hakkında 2 senaryo olduğunu söyleyen Karadağ, "Biri ilk yarı açısından oynaklığın devam edebileceği ve biraz daha belirsizliklerin yüksek olduğunu değerlendiriyoruz. İkinci yarısı için eğer hedefler doğrultusunda ilerleme kaydedilirse o zaman Borsa İstanbul açısından biraz daha pozitif senaryoları konuşabileceğimizi değerlendiriyoruz." dedi.

Yılın ilk yarısında yüksek faiz ortamının devam etmesi durumunda tüketici talebi ve şirket karları üzerinde bir baskı yaratmasının beklenebileceğini kaydeden Karadağ, aynı zamanda enflasyon muhasebesin ve mart ayındaki genel seçimlerin gündemde olacağını ve borsada oynaklığın artmasına yol açmasını beklediklerini kaydetti.

BORSANIN 10 BİN 300 OLACAĞI TARİH

Borsanın 10 bin 300 olacağı tarihi açıklayan Karadağ, "2024 yıl sonu Borsa İstanbul hedefimizi verecek olursam 10 bin 300 puanlardan geçiyor." dedi.

2. YARIDA BORSADA POZİTİF SENARYO

Borsada dinamiklerin devamlı olarak değiştiğini kaydeden Karadağ, "Yılın 2. yarısında baktığımız zaman enflasyon ve faizler düşüş trendine girmesiyle beraber 12 aylık geleceğe dönük şirket karlarının da olumlu bir şekilde etkilenmesini bekliyoruz. Haliyle urdaki olumlu tablonun da borsaya aynı oranda olumlu yansıması beklendiği için dolayısıyla yılın ikinci yarısında biraz daha borsa İstanbul açısından pozitif senaryoları konuşabiliriz." ifadelerini kullandı.

Yatırım tavsiyesi değildir...

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin