Borsada parası olanlara müjdeyi verdi. Endeksin 12 bin olacağı tarihi açıkladı Borsa İstanbul'un zirve yapacağı tarihi açıkladı. Tuna Kaya'dan borsa yatırımcısına kritik uyarılar

Borsada dalgalı seyir son günlerde sürüyor. Yatırımcılar yıl sonu kapanışı, faiz kararları ve yabancı yatırımcıların hamlesini yakından takip ederken piyasa yorumcusu Tuna Kaya borsaya yatırım yapan herkesin yüzünü güldürecek açıklamalar yaptı. 8 bin 500 seviyesinden hızla gerileyen borsanın 12 bin olacağı tarihi ve yatırımcıların ilk olarak hangi hisselerde alım yapacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Borsada parası olanlara müjdeyi verdi. Endeksin 12 bin olacağı tarihi açıkladı Borsa İstanbul'un zirve yapacağı tarihi açıkladı. Tuna Kaya'dan borsa yatırımcısına kritik uyarılar
Medyatava

Borsanın ne zaman yükseleceği, sonrasında da para girişlerinin hangi endekslerde olacağı, yatırımcıların aklındaki ilk sorulardan biridir.

8 bin 500 seviyelerinden hızla geriledikten sonra zaman zaman dalgalı seyreden borsanın gidişatı hakkında çok kritik uyarılar yapıldı.

Borsa, seçim, faiz, endeks, yabancı yatırımcı konularına değinen Kaya, aynı zamanda borsada risk dağılımının nasıl olması gerektiğini de anlattı.

BORSANIN 12 BİN OLACAĞI TARİH

Olası bir faiz artışının borsayı olumsuz etkileyebileceğini belirten Kaya, "7 bin 500, 7 bin 300 aralığına doğru olası bir sarkma alım fırsatı olarak düşünülebilir ama borsaya giriş açısından erken olduğunu düşünüyorum. Çünkü borsa seçimden bir ay önce yani şubatın sonları gibi yukarı yönlü hareketini devam ettirecek ve seçim sonrası borsada yüzde 30 ile 50 bandında 2024 Haziran ayına kadar yukarı yönlü hareket bekliyorum ve yıl ortasında borsada 12 binli seviyeleri bekliyorum. Bundan dolayı da borsa için acele etmeyelim." ifadelerini kullandı.

YABANCILAR BU ENDEKSE GELECEK

Yabancı yatırımcıların borsaya ilgisinin şubat sonu gibi artacağını tahmin ettiğini kaydeden Kaya, "Yabancı yatırımcılar genelde önce bankacılık sektörüne girerler." dedi ve, "Ondan sonra da holdinglere geçecekler" diye konuştu.

RİSK DAĞILIMI NASIL OLMALI?

"Küçük ıvır zıvır hisselere girmeye ve kendimizi riske atmaya gerek yok" ifadelerini kullanan YouTube hesabında açıklama yapan Kaya, "Bu yönüyle borsada şubat ortalarına kadar hareket beklemiyorum. Ama şubat ortalarından sonra özellikle mart başı gibi borsada hareketlilik olacak." dedi.

Yatırım tavsiyesi değildir...

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin