Borsa yatırımcılarına kötü haber. Uzman isim acil uyarı yaptı. Borsada yeni rekor gelecek mi?

Borsa İstanbul yatırımcıları son zamanlarda piyasaların gidişatını yakından izliyor. Ekonomik veriler, jeopolitik gelişmeler yakından takip edilirken gözler borsada yeni rekor seviyesine çevrildi. En son 8 bin 500'lü seviyelere kadar yükselen ve sonrasında hızla düşüş kaydeden borsa hakkında Analist Eda Karadağ'dan önemli uyarılar geldi. Peki borsada yeni rekor gelecek mi?

Google Haberlere Abone ol
Borsa yatırımcılarına kötü haber. Uzman isim acil uyarı yaptı. Borsada yeni rekor gelecek mi?
Medyatava

Borsa İstanbul 8 bin 500'lü zirveden son düşüşünün ardından yatay seyrine devam ediyor.

Sene sonu kapanışına doğru yatırımcılar piyasaları yakından takip ederken Analist Eda Karadağ'dan önemli uyarılar geldi.

Karadağ, borsada yükseliş ihtimali ve halka arz durumlarını değerlendirdi. Peki borsada yeni rekor gelecek mi?

FED BORSAYI ETKİLEDİ

Borsada günlük işlem hacminin düşük olduğunu, risk iştahının olmadığını, hisse ve sektör bazlı ayrışmaların olduğunu kaydeden Karadağ, FED'in borsayı etkilediğini ve yükselişe neden olduğunu aktardı.

Hafta başından bu yana en yüksek getiriyi bankaların getirdiğini açıklayan Karadağ, "Ekim ayı itibarıyla tadımız kaçtı, borsa için iç açıcı şeyler konuşamıyoruz. 8 bin 562 ile ekim ayı son zirvemiz var ama sonrasında bahanemiz jeopolitik riskler oldu, yönümüzü aşağıya çevirdik. Sonra toparlanmak istedi 8 bin puanların üzerinde kalamadı. Yeni bir hikaye arayışında dedik. Şuan itibarıyla yılın sonuna yaklaşırken bu hikaye pek olmayabilir" dedi.

BORSADA REKOR GELECEK Mİ?

Borsada yeni rekora ilişkin konuşan Karadağ, "Yıl sonuna kadar yeni bir rekor deneme beklentim yok. Şu anki koşullar altında. Bizim için önemli olan en azından yeniden 8 bin puana yükselmesi olacaktır ki gelecek sene özelinde yukarı yönlü hareketi korumaya devam edebilsin. Kısa vadede belirsizlikler var ama net yükselişten açıkça bahsedemiyorum." ifadelerini kullandı.

HALKA ARZA GİRENLERE UYARI

YouTube'da Nasıl Bir Ekonomi kanalına konuşan Karadağ halka arz konusu hakkında, "Şöyle bir algı oluştu: Halka arz var. Hemen gidelim, kısa vadede getiri sağlayalım çünkü hisse tavan tavan gidecek... Bunu daha çok yeni yatırımcılar denemeye başladı. Birçok kişi kulaktan dolma bilgilerle hareket ettiği için halka arzların sonunda üzülen onlar oluyor. Halka arzda da bu noktadayız, ilgi var, yeni yatırımcı geliyor ama piyasaya hakim olduğu için nasıl hareket etmesi gerektiğini de bilmiyor." diyerek yatırımcıları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin