Bitcoin halvingi için geri sayım. Yarılanma sonrası yükseliş mesajı: En kritik olaylardan biri

Yaklaşık 4 senede bir gerçekleşen Bitcoin madenciliği sürecinde blok başına ödülleri yarıya indiren Bitcoin yarılanmasına (halving) 140 günden az kaldı. Yarılanma için geri sayımın başladığını kaydeden bir borsanın kurucusu Volodymyr Nosov, kripto para piyasasına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Bitcoin halvingi için geri sayım. Yarılanma sonrası yükseliş mesajı: En kritik olaylardan biri
DHA

Kripto paralar son birkaç haftadır yükselişini kademeli olarak sürdürürken piyasalar Bitcoin yarılanmasına odaklandı.

Bitcoin'in arzının kısıtlı olduğunu ve enflasyona karşı dirençli bir dijital varlık olmaya başladığı aktaran kripto para borsası kurucusu Volodymyr Nosov, piyasalara dair değerlendirmelerini paylaştı.

NOSOV'DAN AÇIKLAMA

Halving için geri sayımın başladığını kaydeden Volodymyr Nosov, “Her dört yılda bir gerçekleşen halving, Bitcoin'in kısıtlı arzının doğası. Bu sayede Bitcoin enflasyona karşı dirençli bir dijital varlık halini alıyor. Bitcoin'in madencilik ödüllerinin azalmasının, daha az verimli çalışanların madencilik işinden vazgeçmesini ve havuzlara katılmasını hızlanıyor. Bu sayede kripto para piyasasının bütünlüğü sağlanıyor” dedi.

Bitcoin halvingi için geri sayım. Yarılanma sonrası yükseliş mesajı: En kritik olaylardan biri

Bitcoin’de ilk yarılanmanın Kasım 2012’de gerçekleştiğini kaydeden Nosov, “2012’nin sonuna kadar Bitcoin fiyatında dikkate değer bir gelişme görülmese de kripto para birimlerinin piyasa değeri açısından en büyüğü 2013 yılını bin doların üzerinde tamamladı. Temmuz 2016’da ikinci yarılanma gerçekleşti. Bitcoin tarihinin en kritik boğa koşularından biri de bu yarılanmayı takip eden yılda yani 2017’de görüldü. O yılı yaklaşık 11 bin dolar seviyesinde tamamlayan Bitcoin’in bu yükselişi, bir sonraki yarılanmaya kadar sürdü. 11 Mayıs 2020’de gerçekleştirilen üçüncü yarılanmada da Bitcoin fiyatı yükseliş trendi gösterdi. Fakat esas artış, 2021’de gerçekleşti. Şirket olarak, benzer bir senaryo ile Bitcoin’de yükselişin 2024-2025 yıllarında gerçekleşmesini olanaklı görüyoruz” ifadelerini kullandı. 

"EN KRİTİK OLAYLARDAN BİRİ"

Bitcoin halvinginin kripto para topluluğu için en kritik olaylardan biri olduğunu kaydeden Nosov, “Bitcoin için uzun vadeli yatırım düşünenlerin bu kavramın nasıl çalıştığını anlaması önemli. Bitcoin kripto para birimlerinin amiral gemisi ve bu sebeple her kripto para borsasından alınabilir. Bu noktada yatırımcılar, kolay Bitcoin alım satımı yapabilecekleri, lira, dolar, euro ve diğer itibari para birimleriyle işlem gerçekleştirebilecekleri kripto para borsalarını tercih etmeliler” dedi.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin