Bitcoin halving sonrası ne kadar olacak? 4 yılda bir gerçekleşen Bitcoin Halving için inanılmaz tahmin: 500 bin dolar seviyesine çıkabilir

Finans piyasalarında gözler Bitcoin Halving yani Bitcoin ödül yarılanmasına çevrilmiş durumda. Nisan ayında yapılacak kritik güncelleme sonrası Bitcoin fiyatının ne olacağı merak konusu. Coinkolik editörü Görkem Saçar'dan kripto para yatırımcılarını heyecanlandıracak açıklama geldi.

Bitcoin halving sonrası ne kadar olacak? 4 yılda bir gerçekleşen Bitcoin Halving için inanılmaz tahmin: 500 bin dolar seviyesine çıkabilir

Bitcoin ağında gerçekleşecek halving öncesi kripto para yatırımcıları ve finans piyasalarında heyecan dorukta.

Nisan ayında yapılacak Bitcoin halving sonrası BTC'nin hangi yöne hareketleneceği ve ne kadar olacağı herkesin merak konusu. Ödül yarılanması sonrası madencilerin blok başına kazandığı ödüller yarı yarıya düşecek. Bu sebeple Bitcoin yarılanma tarihi kripto para yatırımcıları tarafından araştırılıyor.

Peki, 2024 Bitcoin (BTC) halving ne zaman gerçekleşecek, etkileri nasıl olacak? Coinkolik editörü Görkem Saçar, BTC'nin halving sonrası geleceği seviyeyi açıkladı.

Saçar, BTC'nin 4 yılda bir gerçekleşen halving öncesi ve sonrasındaki fiyatlandırmalarını açıkladı. Bitcoin'in ilk halving fiyatı 180 dolar seviyelerindeydi. İlk yarılanmadan 4 yıl sonra ise yüzde 266 artarak 660 dolara kadar çıktı. 

ORTALAMA ARTIŞ YÜZDE 600 

2020 yılındaki halving tarihinde ise 1 Bitcoin fiyatı yüzde 1200 artarak 8600 dolara ulaşmıştı. 2024 yılında ise Bitcoin 60 bin dolar seviyesinde. Yani son halving güncellemesinden bu güne kadar yaklaşık yüzde 620 artış gösterdi.

Saçar, geçtiğimiz döngülere bakıldığında halving sonrası artış ortalamalarının yüzde 600'ü bulduğunu söyleyerek, "Tarihteki halving döngüleri ele alındığında Bitcoin her güncelleme arasında ortalama yüzde 600 artış gösteriyor. 2024 yılındaki halving sonrası 1 Bitcoin fiyatı 500 bin dolar seviyelerini görebilir" ifadelerini kullandı. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin