Bitcoin 2021'den beri en yüksek seviyesine ulaştı

Kripto para birimine rekor seviyede girişler yaşanırken bitcoin, 2021'den bu yana en yüksek fiyatına ulaştı.

Google Haberlere Abone ol
Bitcoin 2021'den beri en yüksek seviyesine ulaştı

Kripto para birimine rekor seviyede girişler yaşanırken bitcoin, 2021'den bu yana en yüksek fiyatına ulaştı.

Son yükselişle birlikte bitcoin çarşamba günü 60 bin doların üzerine çıkarak Kasım 2021'de ulaştığı rekor seviyeden 9 bin dolar geride kaldı.

Bu, sadece bir yıl önce 20 bin doların altında işlem gören bitcoin için kayda değer bir sıçramayı temsil ediyor.

Ocakta ABD'de bitcoin için spot borsa yatırım fonlarının (echange-traded funds/ETF'ler) ilk kez onaylanması fiyat ivmesini yükselterek piyasaya ilk kez milyarlarca dolar değerinde kurumsal yatırım getirmişti.

Bu haftaki fiyat artışı bitcoin spot ETF'lerinin işlem hacminde rekor kırılan bir güne denk gelirken yakın zamanda piyasaya sürülen 9 ETF, pazartesi günü kendi piyasasında tüm zamanların günlük hacim rekorunu kırdı.

Diğer büyük kripto para birimleri de kayda değer kazançlar elde ederken Ethereum (ETH) yıl başından bu yana yüzde 50'den fazla yükselerek bu hafta 2024'ün en yüksek seviyesine ulaştı.

Fiyat artışları genel kripto piyasasını 2,2 trilyon doların üzerine çıkardı; bu sadece 6 ay önceki değerinin iki katından fazla.

Tarihsel olarak rekor seviyedeki fiyat artışlarını tetikleyen ve yarılanma diye bilinen olay yaklaşırken bazı uzmanlar, bitcoinin tüm zamanların en yüksek seviyesinin gelecek haftalarda test edileceğini düşünüyor.

Kabaca her 4 yılda bir gerçekleşen bitcoin yarılanması, kripto para biriminin altında yatan ağa gömülü. Bitcoin madenciliğinde verilen ödüllerin yarı yarıya azaltıldığı bu olay, enflasyon karşıtı bir önlem olarak tasarlandı.

Bu olayın halihazırda 19 Nisan'da gerçekleşmesi planlanıyor ve yatırımcılarla tüccarlar bu tarihi, bitcoin piyasasında 4 yılda bir gerçekleşen fiyat döngüsünün köşe taşı olarak görüyor.

Bazıları spot ETF'lerle birlikte bu olayın gelecek aylarda daha fazla fiyat artışına katkıda bulunacağını ve ardından muhtemelen başka bir fiyat düzeltmesinin yaşanacağını tahmin ediyor.

Kripto para borsası BigONE Ticari Genel Müdürü Athena Miao, "Nisanda gerçekleşmesi planlanan yarılanma, kurumsal yatırımın körüklediği kıtlığı daha da derinleştirebilir" diyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin