Bakan Vedat Işıkhan gelecek 10 yılda öne çıkacak ve en çok eleman aranan meslekleri açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, gelecek 10 yılda ön plana çıkması beklenen meslekler grupları ile en çok eleman ihtiyacı duyulan meslekleri açıkladı. İş gücü ihtiyacının en fazla olduğu alan imalat sektörü.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Vedat Işıkhan gelecek 10 yılda öne çıkacak ve en çok eleman aranan meslekleri açıkladı

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından 2023'de 2 ve üzeri istihdam sağlayan 86 bin iş yeriyle görüşülerek hazırlanan İşgücü Piyasası Araştırması'nın sonuç raporlarının yayımlandığını bildiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, gelecek on yılda ön plana çıkması beklenen meslekleri açıkladığı paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

EN FAZLA OLDUĞU ALAN İMALAT SEKTÖRÜ

"İş gücü ihtiyacının en fazla olduğu alan imalat sektörü. İşverenlerden alınan geri bildirimlere göre gelecek 10 yılda ön plana çıkması beklenen meslekler ise yazılım mühendisi, e-ticaret uzmanı, yapay zeka uzmanı, bilişim uzmanı, inşaat mühendisi, pazarlama uzmanı, dil ve konuşma terapisti ve CNC operatörü."

ARAŞTIRMANIN SONUÇLARINA GÖRE

Bakanlıktan araştırmaya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, İŞKUR'un 5 Haziran-14 Temmuz 2023 tarihlerinde bilgi formu uygulayarak gerçekleştirdiği araştırma kapsamındaki çalışanların yüzde 70'i erkekler, yüzde 30'u kadınlardan oluştu.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin