Asgari ücretliler için kritik haber. Önemli toplantı öncesi Bakan Işıkhan'dan TÜRK-İŞ'e ziyaret

Bugün Beştepe'de gerçekleşecek kritik toplantı öncesi Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, TÜRK- İŞ'i ziyaret etti. Görüşmenin ardından ayrı ayrı basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Işıkhan ve Türk-İş Genel Başkanı Atalay, istişarelerin sürdüğünü kaydetti.

Google Haberlere Abone ol
Asgari ücretliler için kritik haber. Önemli toplantı öncesi Bakan Işıkhan'dan TÜRK-İŞ'e ziyaret

Doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak ise toplumun tamamını ilgilendiren yeni asgari ücretle ilgili geri sayıma geçildi.

Asgari ücretin belirlenmesi için gereken sürenin bitmesine az bir süre kalırken, önemli bir görüşme gerçekleşti. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'la bir araya geldi. Görüşme Türk-İş Genel Merkezi'nde yapıldı.

Görüşme sonrası ayrı ayrı basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Işıkhan ve Türk-İş Genel Başkanı Atalay, istişarelerin sürdüğünü kaydetti.

Bakan Işıkhan, yaptığı kısa açıklamada, "İstişareler devam ediyor, belli olunca resmi açıklama yapacağız" ifadelerini kullandı. 

Görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Türk-İş Genel Başkanı Atalay da "Eğer uzlaşırsak masada otururuz. Uzlaşamazsak masadan kalkar işin içinden çıkarız" dedi. 

KOMİSYON 2 KEZ TOPLANDI

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun iki kez toplanmasının ardından gözler üçüncü toplantıya çevrilmişti.

11 Aralık'ta yapılan ilk toplantının ardından asgari ücret belirleme aşamalarındaki takvim oluşturularak, yapılan çalışmalar paylaşıldı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci toplantısını 18 Aralık'ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yaptı. Toplantıda temel ekonomik veriler masaya yatırıldı. İki toplantıda da henüz bir rakam telaffuz edilmedi.

NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Asgari ücretin 31 Aralık'a kadar belirlenmesi gerekiyor.

"HAFTA İÇİ AÇIKLARIZ"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret belirleme çalışmalarına ilişkin dün açıklama yaptı.

Işıkhan şunları söyledi: "Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 3. toplantısı için henüz karar almış değiliz. Ekipler çalışıyor. İnşallah bu hafta içinde açıklamayı arzu ediyoruz . Bir rakam yok, komisyonumuz çalışıyor.

Şu an paylaşacak bir şeyimiz yok çünkü o zaman Asgari Ücret Tespit Komisyonumuza haksızlık etmiş oluruz. Çalışıyorlar. Geldiği zaman da biz 3 taraf olarak yan yana geleceğiz, kararı verip, açıklayacağız."
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete yönelik mesajlarında çalışanların enflasyona ezdirilmeyeceğine yönelik açıklamalar yapmıştı.
Türk-İş Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, ikinci toplantı sonrası açıklama yaptı.
Ağar şunları söyledi: "TÜİK'in, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın görüşü alındı. Şu anda bir sonuç yok. Görüşmeler süratle devam edecek. Kısa zaman içinde mutabakata varlarak bitirilmesini arzu ediyoruz. Rakam konuşulmadı, henüz belli değil. Mutabakat olur mu, olmaz mı demenin anlamı yok; çünkü ortada rakam yok."

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin