Asgari ücret rakamı belli oldu. Cem Küçük canlı yayında açıklama yaptı: 16 bin lirada anlaşıldı ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan o rakamı 17 bin liraya çekti

Milyonlarca çalışanın gözü Asgari Ücret Komisyonu tarafından yapılacak üçüncü toplantıya çevrilmişken asgari ücretin ne kadar olacağı konusunda Cem Küçük'ten flaş bir iddia geldi. Katıldığı canlı yayında açıklama yapan gazeteci Cem Küçük, milyonlarca kişinin beklediği asgari ücret rakamını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Asgari ücret rakamı belli oldu. Cem Küçük canlı yayında açıklama yaptı: 16 bin lirada anlaşıldı ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan o rakamı 17 bin liraya çekti

Türkiye'de milyonlarca çalışanın gözü 2024 yılında uygulanacak asgari ücret rakamının duyurulmasına çevrilmişken gazeteci Cem Küçük'ten canlı yayında bomba bir açıklama geldi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından yapılacak 3. toplantı beklenirken, yapılacak zam konusunda iddialı bir açıklama yapıldı. Hükümete yakınlığı ile bilinen gazeteci Cem Küçük, TGRT'de katıldığı programda canlı yayında milyonlarca çalışanı ilgilendiren rakamı açıkladı.

Komisyonda bir rakamda anlaşıldığını söyleyen Cem Küçük, bu rakamı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yukarı çektiğini iddia etti. Hemen hemen her sektörden farklı rakam aralıkları verilirken Cem Küçük net bir şekilde 2024 yılında uygulanacak asgari ücreti açıkladı.

Cem Küçük'ün canlı yayında dile getirdiği iddiaya göre komisyonda taraflar 16 bin lira rakamında anlaştı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e 17 bin liranın maliyetini sordurdu. Cem Küçük, asgari ücretin 17 bin lira olacağını iddia etti. 

İşte gazeteci Cem Küçük’ün canlı yayındaki açıklamaları.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin