Altının yıl sonunda ne kadar olacağını açıkladı. 'Altındaki yükseliş Bitcoin'le yarışacak düzeyde' dedi. Uzman Sarı'dan altınla ilgili kritik uyarılar. Altın yıl sonu düşecek mi yükselecek mi?

Altın fiyatları özellikle yıl sonunun gelmesiyle yakından takip ediliyor. Yatırımcıların gözleri hem ekonomik verilere hem de jeopolitik gelişmelere çevrilmişken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, altının yıl sonunu nasıl kapacağını açıkladı. Peki altın yıl sonu düşecek mi yükselecek mi?

Google Haberlere Abone ol
Altının yıl sonunda ne kadar olacağını açıkladı. 'Altındaki yükseliş Bitcoin'le yarışacak düzeyde' dedi. Uzman Sarı'dan altınla ilgili kritik uyarılar. Altın yıl sonu düşecek mi yükselecek mi?
Medyatava

Altın piyasası yakından takip ediliyor.

Faiz indirimi beklentisi nedeniyle yatırımcılarının risk iştahının arttığını belirten Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, altın alımının yılın son çeyreğinde de devam ediyor olabileceğine dikkat çekti.

Portföylerdeki altın miktarının bitmediğini ve jeopolitik risklerin devam ettiğini söyleyen Sarı, altındaki yükselişin süreceğini kaydetti.

"YILI YÜZDE 8,5 ARTIYLA KAPATACAK"

Altının son performansının Bitcoin ile yarışacak düzeyde olduğunu kaydeden Sarı, "Bu yılı genel olarak altın yüzde 8,5 artıyla kapatacak büyük ihtimalle. Diğer değerli metaller gümüş, platin, paladyuma göre artıda platin ise eksiyle kapatacak bu yılı." dedi.

"Fonlarda 2024'te de bu yıl olduğu gibi altın bir miktar bulunmaya devam edecek" diyen Sarı, 2023'ün Merkez Bankaları'nın da altın alımı yaptığı yıllardan biri olduğunu söyleyerek, "2023'te de ilk 9 aylık süreçte 800 tonluk alım gerçekleşti başta Çin, Singapur ve Polonya Merkez Bankaları olmak üzere. Büyük ihtimal son çeyrekte de alımlarına devam ediyorlar." ifadelerini kullandı.

PORTFÖYLERDE ALTIN BİTMİYOR

Fon, Merkez Bankaları ve bireysel yatırımcıların portföylerinde altın miktarı azalsa bile bitmediğini söyleyen Sarı, "Hala jeopolitik riskler devam ediyor. FED'in o noktada kararları önemli." dedi.

RİSK İŞTAHI ARTTI

Yatırımcıların risk iştahının FED'in faiz indirimiyle yeniden artabileceğini ve 2024 Mart itibarıyla yeni faiz indirimlerinin beklendiğini söyleyen Sarı, Nasıl Bir Ekonomi kanalında şu bilgileri aktardı: Altın kritik bir noktada diyebiliriz. Para hep yer değiştiriyor. Geçtiğimiz hafta kripto para piyasasına girdi borsalar yine yükselemedi diyoruz ama NASDAQ neredeyse yüzde 57 gibi yükselişte, zirveden yüzde 2 düşüşte.

Yatırım tavsiyesi değildir...

 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin