Altında bu fırsatı kaçıran dizini dövecek. Ekonomist Yıldırım dolar ve altın hakkında uyardı. Altın ne zaman alınmalı?

Altın piyasasının yönü devamlı olarak araştırılıyor. Ekonomist Abdurrahman Yıldırım FED'in gelecek faiz kararlarına bağlı olarak döviz ve altın piyasasının gidişatını yorumladı. Doların değerinin düşeceğini söyleyen Yıldırım'dan altın yatırımcılarına güzel haber geldi.

Google Haberlere Abone ol
Altında bu fırsatı kaçıran dizini dövecek. Ekonomist Yıldırım dolar ve altın hakkında uyardı. Altın ne zaman alınmalı?
Medyatava

Altın piyasasının geleceği hakkında çarpıcı bir yorum geldi.

Piyasalar FED faiz kararı, dövizdeki ve jeopolitik gelişmeleri yakından takip ederken Ekonomist Abdurrahman Yıldırım, gelecek yıl altın fiyatları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Peki altın ne zaman alınmalı?

"DOLAR DEĞER KAYBEDECEK"

2024'ün ortalarında her iki kıtada da faiz indirimlerinin başlayabileceğini belirten Yıldırım, "Buna bağlı olarak dolar değer kaybedecek. Yani 103 düzeyinde olan dolar endeksi ortalaması muhtemelen gelecek sene 102 dolar 101 dolar gibi ortalama bir değer alacak. Yılın tümünde baktığımız zaman dolar değer kaybedecek neden? Çünkü doların faizi düşecek. Beklenen faiz düşüşü şimdiden 5 kez 25 baz puan şeklinde. Faizi düşen paranın değeri düşmesi gayet doğal. Aynı şekilde euro da böyle olacak." dedi.

"ALTININ ÖNÜ AÇIK GÖRÜLÜYOR"

2024'te faizler düşürüleceği için daha düşük bir dolar olacağını kaydeden YouTube'da Nasıl Bir Ekonomi kanalında konuşan Yıldırım, "Dolar değer kaybedeceği için doların tersine hareket eden altın değer kazanacak. Çünkü faiz düşmüş olacak ki altının en büyük rakibi Amerikan hazine faizleri. Hem parasal gevşemeye gidileceği için hem enflasyonla mücadele biteceği için altının önü açık görülüyor, altına yatırım yapılabilir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin