Altında asıl boğa için kritik seviyeyi açıkladı. Al sat yapanlar bu rakamlara dikkat. Analist Selçuk Gönençler uyardı. Uzun vadeli altın yatırımcıları ne yapmalı?

Altın yatırımcılarının analizlerine ışık tutacak yorum bu defa Analist Selçuk Gönençler'den geldi. Altında boğanın gelmesi için geçilmesi gereken kritik seviyeleri anlatan Gönençler, gram altın hakkında da merak edilenleri aktardı. Peki uzun vadeli altın yatırımcıları ne yapmalı?

Google Haberlere Abone ol
Altında asıl boğa için kritik seviyeyi açıkladı. Al sat yapanlar bu rakamlara dikkat. Analist Selçuk Gönençler uyardı. Uzun vadeli altın yatırımcıları ne yapmalı?
Medyatava

Uzmanların altın yorumları hem al sat yapanlar hem de uzun vadeli altın yatırımcıları tarafından yakından takip ediliyor.

Altın fiyatları için bir bilgiyi de Analist Selçuk Gönençler paylaştı.

Altında boğanın nasıl geleceğini açıklayan Analist Selçuk Gönençler hem kısa vadeli al sat yapanlara hem de uzun vadeli altın yatırımcılarına önerilerde bulundu.

ALTINDA BOĞA İÇİN KRİTİK SEVİYE

Ons altın için görüşlerini aktaran Gönençler, "2 bin 154 dolar bizim hedefimiz. En yüksek 2 bin 148 doları gördü. Trade başka saklamak başka şey. Traderlar için ons altın yorumum net. Geçen gün gördüğü 2 bin 151 doların üstünde kapanış olmadıkça altında yükselişler satış fırsatıdır onsta." dedi.

Açıklamalarına devam eden Gönençler, "Ne zaman altında boğa olur? 2 bin 254'ün üstünde haftalık kapanış olacak ya da 2 bin 154 geçilmedikçe, tepkiler olsa da 1960 bekleyeceğim. Önce bin 960 mı 2 bin 154'e tekrar çıkış mı dersen yüzde 55, 1960 derim." ifadelerini kullandı.

2 bin 21 seviyesinin kısa vadeli pivot olduğunu kaydeden Gönençler, "İyimserler için destek olarak okunabilir ama ben bin 600'den beri altında hep boğaydım 2 bin 154'ün üstünde 2. günü görürsem yine boğa olurum ama bu şart oluşmadıkça altın yukarı hareketine devam edebilir ama bin 960 hedefi için satış fırsatı olacaktır." dedi.

GRAM ALTIN'DA HEDEF 2 BİN ÜSTÜ

Analizinde gram altına da değinen Gönençler, "1750 - 1800'lerin üstünde kalan altın 2000'lerin üstüne çıkmak için hareketine devam edecek gibi duruyor." dedi.

UZUN VADELİ YATIRIMCILAR NE YAPMALI?

Altın için trader analizi yaptığını belirten Gönençler uzun vadeli yatırımcılar için ise YouTube'da Midas kanalında yaptığı açıklamasında, "Ons altın 1910-1880'lerin üstünde kaldıkça 2.154'ün üzerine geçecektir. Ama kısa vadede 2154'ün üzerine geçmezse temkinliyim dedim, uzun vadede üzerine geçeceğini biliyorum ancak geçmeden bir düzeltme olacak diyorum. Yatırımcı aradaki vade farkını doğru anlasın." diye konuştu.

Yatırım tavsiyesi değildir...

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin