Alışveriş poşetine de zam geldi. 38 kuruşluk poşet 25 kuruşa satılıyordu, şimdi 60 kuruşa çıktı: Vatandaş alışveriş poşetine kaç lira ödeyecek?

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre vatandaşların marketlerde 25 kuruş ödediği ancak 38 kuruş fiyatı olan alışveriş poşetlerine zam geldi. 38 kuruş olan poşet fiyatı 60 kuruşa çıktı. Peki vatandaş markette alışveriş poşetine şimdi kaç lira ödeyecek?

Google Haberlere Abone ol
Alışveriş poşetine de zam geldi. 38 kuruşluk poşet 25 kuruşa satılıyordu, şimdi 60 kuruşa çıktı: Vatandaş alışveriş poşetine kaç lira ödeyecek?

2019 yılından itibaren alışveriş poşetleri parayla satılmaya başlanmıştı. 25 kuruştan satılan poşetlere geçen yıl zam yapılarak 38 kuruşa çıkmıştı ancak bu artış vatandaşlara yansıtılmamıştı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre alışveriş poşetlerine bu yıl da zam geldi. Marketlerin devlete ödeyeceği tutar arttı, ancak tüketici fiyatı değişmedi.

2024 yılı daha gelmeden zamlı fiyatlar gelmeye başladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yeni yılda geçerli olacak geri kazanım katılım payı tutarlarını açıkladı. Resmi Gazetede yayımlanan tebliğe göre 38 kuruş olan alışveriş poşeti fiyatı bu yıl 60 kuruşa çıkarıldı. Ancak bu artış tüketiciye yansıtılmayacak, alışveriş poşetleri vatandaşa marketler tarafından 25 kuruştan satılmaya devam edecek.

Ancak marketlerin devlete ödeyeceği tutar farklı olacak. Adet başına ödenen 38,5 kuruş 60 kuruşa çıkarıldı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin