Akaryakıt fiyatlarında yeni dönem başlıyor. EPDK'dan flaş adım geldi: Bütün istasyonlarda tek ürün, tek fiyat dönemi başlıyor

Benzin ve dizel satışı yapılan istasyonlarda çeşitli isimler altında daha pahalıya satılan ürünler düzenlemeyle tek fiyata çekilecek. EPDK tarafından "Farklılaştırılmış Akaryakıtlara İlişkin Kurul Kararında Değişiklik Yapılmasına Dair Kurul Karar Taslağı" hazırlandı. Taslak 30 Nisan'da yürürlüğe girecek.

Google Haberlere Abone ol
Akaryakıt fiyatlarında yeni dönem başlıyor. EPDK'dan flaş adım geldi: Bütün istasyonlarda tek ürün, tek fiyat dönemi başlıyor

EPDK tarafından "Farklılaştırılmış Akaryakıtlara İlişkin Kurul Kararında Değişiklik Yapılmasına Dair Kurul Karar Taslağı" hazırlandı. Buna göre akaryakıtta tek ürün ve tek fiyat dönemi başlayacak. 

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; benzin ve dizel mevcutta istasyonlarda "Ultra force, power, fuelsave, VMax, VPro" gibi ifadelerle daha pahalıya satılabiliyordu. Şimdi yapılan düzenlemeyle istasyonlarda sadece düz şekilde benzin, motorin (dizel) ve LPG satışı olacak.

30 NİSAN'DA BAŞLAYACAK

EPDK farklılaştırılmış akaryakıtlarda fiyat farkı uygulamasına ilişkin hususların yeniden değerlendirilmesi amacıyla "Farklılaştırılmış Akaryakıtlara İlişkin Kurul Kararında Değişiklik Yapılmasına Dair Kurul Karar Taslağı" hazırladı. Taslağın 30 Nisan 2024 tarihinde yürürlüğe girmesi planlanıyor.

Sabah gazetesinin haberine göre; akaryakıt istasyonlarında 95 oktan benzin ve dizel "Ultra Forceultra kuvvet", "Power-güçlü", "fuelsave- yakıt tasarruflu", "VMax", "VPro" gibi ifadelerle fiyat farkı eklenerek satılıyordu. Bu akaryakıtların yakıt tasarrufu sağladığı, motoru temizlediği, araca ekstra performans kattığı ileri sürülerek normal akaryakıttan daha yüksek bir fiyat konuluyordu.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler epdk motorin benzin
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin