2024 yılı sonu dolar kuru rakamını duyurdu. JPMorgan'dan dikkat çeken döviz ve enflasyon raporu. 2024 yılında dolar ne kadar olur?

Dolar 30 TL oldu yabancı kuruluşların 2024 dolar kuru tahmini revize edildi. Son olarak JPMorgan, dolar kurunun yıl sonu fiyatını açıkladı ve enflasyon rakamı için de oran verdi. İşte JPMorgan'a göre yıl sonu dolar kuru rakamı...

Google Haberlere Abone ol
2024 yılı sonu dolar kuru rakamını duyurdu. JPMorgan'dan dikkat çeken döviz ve enflasyon raporu. 2024 yılında dolar ne kadar olur?

dolarda hareketli günler yaşanıyor. Ocak 2024 tarihinden itibaren dolar kuru da yükselmeye başladı ve 30 lira olarak tabelalara yansıdı.

Yabancı kuruluşlardan da döviz tahmini gelmeye devam ediyor.

JPMorgan, bugün 30 TL seviyesinde olan dolar/TL için 2024 sonu hedefini yükseltti ve bununla ilgili bir raporu duyurdu. 

JPMorgan'dan müşterilerine gönderilen notta, "Pozitif reel getiriler ve ucuz değerlemeler TL'nin reel olarak değer kazanma potansiyeline işaret ediyor" dedi. Kurum, sürecin enflasyonla mücadeleye bağlılığa ve döviz rezervlerinin artış hızına bağlı olduğunu da belirtti.

Türkiye'nin devlet tahvilleri için uygun zamanı beklediğini belirten JPMorgan, bu tahvillere yönelik şimdilik piyasa ağırlığı tavsiyesini koruduğunu açıkladı.

JPMorgan 2024 sonu için yüzde 42 enflasyon tahmininin TCMB'nin yüzde 36 tahminlerinden yüksek olduğuna dikkat çekerek "Türkiye devlet tahvillerinin getirilerinin yükselmesini ya da enflasyon risklerinin azalmasını beklemeyi tercih ediyoruz" dedi ve bunun yılın ikinci yarısında mümkün olabileceğini ifade etti.

Kurum enflasyonun 2025 yılı sonunda yüzde 25.2 olacağını öngörürken bugün 30 TL olan dolar kuru hedefini de güncelledi. 

JPMorgan, bugün 30 TL seviyesinde olan dolar/TL için 2024 sonu hedefini 34 TL'den yaklaşık 36 TL'ye revize etti ve TL için gelişmekte olan para birimleri arasında ağırlığını artır tavsiyesini sürdürdüğünü belirtti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin