2023'te tüketiciler en çok fahiş fiyat artışını şikayet etti

Tüketiciler satın aldıkları ürün ve hizmete yönelik yaşadıkları mağduriyeti giderebilmek için 61 ildeki tüketici birliklerine bu sene 11 bin civarında şikayet yapıldı. Konuya dair açıklama yapan Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, bu sene en fazla ev sahibi ve anlaşmazlıklardan kaynaklı fahiş kira artışının şikayet edildiğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
2023'te tüketiciler en çok fahiş fiyat artışını şikayet etti
DHA

Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, tüketicilerin satın aldıkları ürüne yönelik yaşadıkları mağduriyeti gidermek için 61 ildeki tüketici birliklerine yapılan başvuru sayısının önceki senelere göre arttığını söyledi.

Bu sene tüketicilerin ülke genelinde yaklaşık 11 bin şikayette bulunduğunu belirten Gündüz, şikayetlerin yüzde 70'inin ev sahibi le kiracı arasındaki anlaşmazlıklar, gıda güvenliği ile fiyatı, mesafeli satış ve kargo hizmetindeki mağduriyeti kapsadığını söyledi.

2023'te ise tüketicilerden en çok gelen şikayet fiyat artışı oldu.

FİYAT ARTIŞINDAN DOLAYI 1976 ŞİKAYET

Gündüz, "2023 yılında tüketicilerimizden gelen en çok şikayet, fahiş fiyat artışı oldu. Fiyat artışından dolayı 1976 şikayet yapıldı. Sonrasında gıda fiyatları hakkında şikayet aldık. Raf ile kasa fiyatı arasındaki fark, stokçuluk ile fiyat artışı konularında 1922 şikayet aldık. Kentsel dönüşümden kaynaklı tüketici endişeleri ve müteahhitler hakkında şikayetler arttı. Kentsel dönüşüm konusunda 815 şikayet yapıldı. Ev sahibi kiracı anlaşmazlıklarından kaynaklı tahliye taahhütnamesine yönelik 713 şikayet birliklerimize ulaştı. İnternet ortamında yapılan alışverişten kaynaklı 677 şikayet yapıldı" dedi. 

DOLANDIRICILIK ŞİKAYETLERİ ARTTI

Gündüz, şikayetler arasında geçmiş yıllara göre, 'Kargonuz gönderildi. Teslim almadığınız için ücretini ödemelisiniz. Ödemezseniz icraya verileceksiniz' yazılı mesajlara yönelik dolandırıcılık faaliyetleri hakkında şikayette artış yaşandığını vurguladı. Kargo firması adına atılan mesajlara yönelik 623 şikayet aldıklarını aktaran Gündüz, "Bunların yanı sıra tüketici birliklerine, hakem heyetleri kararı, banka promosyonu, kredi kartı aidatı, kedi ve köpek maması fiyatı, mesafeli satışlarda şirketlerin 'stokta yok' uyarısıyla sipariş iptali ve fiyat artırması gibi farklı konularda çok sayıda şikayetler yapıldı" dedi. 

 

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin