2. el ve sıfır araç alacaklar dikkat! O ücretlere zam geldi. Cep yakacak

2. el araç noter satış bedeli 932 TL’den, 1.489,36 TL’ye yükseldi. 2024 yılı Sıfır Araç Tescil ücreti 717.13 TL’den 1.138 TL'ye yükseldi.

Google Haberlere Abone ol
2. el ve sıfır araç alacaklar dikkat! O ücretlere zam geldi. Cep yakacak

Yeni düzenleme, araç alım satım işlemlerini gerçekleştiren vatandaşları ve işletmeleri etkileyecek şekilde, noter satış bedeli ve tescil ücretlerindeki artışları beraberinde getirdi. Araç sahipleri, 2. el araç alım satımında noter satış bedelindeki bu artışla karşılaşacakları gibi, sıfır araç alımında da tescil ücretlerindeki zammı hissedecekler.

2024 yılında, Türkiye'de 2. el araç noter satış bedeli ile sıfır araç tescil ücretlerine yapılan zam belli oldu. Yapılan düzenlemeye göre, 2. el araç noter satış bedeli 932 TL'den 1.489,36 TL'ye yükseldi. Aynı şekilde, 2024 yılı Sıfır Araç Tescil ücreti de 717.13 TL'den 1.138 TL'ye çıktı.

NOTERDE YAPILAN İŞLEMLER

1- Satıcı tarafından araca ait tüm belgeler notere teslim edilir.

2- Aracın satışa engel bir durum taşımadığı kontrol edilir.

3- Alıcı ve satıcıdan üzerinde T.C. kimlik numaralarının yazılı olduğu geçerli kimlik belgesi talep edilir. Böylelikle kişilerin kimlik kontrolü gerçekleşir.

4- Yetkili tarafından noter satış sözleşmesi çıkartılır, alıcı ve satıcı tarafından isim, soyisim ve telefon numaraları yazılarak imzalanır.

5- Noter satış sözleşmesi imzalandıktan sonra alıcı vezneye giderek hesaplanan noter ve işlem ücretini öder. İşlemler sonucunda alıcı aracın geçici ruhsatını alabilir.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin