13 milyon emeklinin beklediği zam oranını açıkladı. Asgari ücreti 1 gün önce duyurmuştu, emeklilere zam müjdesini verdi: En düşük 12 bin lira, yüzde 50 zam ve yüksek prime ek zam

Asgari ücretin belirlenmesinin ardından Türkiye'deki yaklaşık 13 milyon emekli maaşlarına yapılacak zammı bekliyor. Asgari ücreti 1 gün önce açıklayan gazeteci Cem Küçük, katıldığı canlı yayında hem emeklilere yapılacak zammı hem en düşük emekli maaşını hem de yeni maaş formülünü tek tek açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
13 milyon emeklinin beklediği zam oranını açıkladı. Asgari ücreti 1 gün önce duyurmuştu, emeklilere zam müjdesini verdi: En düşük 12 bin lira, yüzde 50 zam ve yüksek prime ek zam

Yeni yılın gelmesi ile birlikte yaklaşık 13 milyon emeklinin gözü maaşlarına yapılacak zamma çevrildi. Asgari ücret açıklanmadan 1 gün önce rakam veren ve tutturan gazeteci Cem Küçük, şimdi de milyonlarca emekliyi ilgilendiren bir açıklama yaptı.

Katıldığı canlı yayında konuşan gazeteci Cem Küçük, hem en düşük emekli maaşını hem de emeklilere yapılacak zamla ilgili rakam verdi.

Emekli maaşlarına yönelik zam çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Cem Küçük en düşük emekli maaşının 11.500 TL ile 12.000 TL arasında olabileceği konusunda yeni açıklamalarda bulundu.

GENEL OLARAK YÜZDE 50 ZAM 

Gazeteci Cem Küçük, son altı aylık enflasyonun yüzde 40 olarak açıklandığını duyurdu. Emeklilere genel olarak yüzde 50 zam yapılacağını iddia eden Cem Küçük, beklentilere göre en düşük emekli maaşı 12 bin lira olursa ek bir refah payı söz konusu olmayacağını ifade etti.

Maaş zammı hesaplaması ile ilgili de flaş bir iddia ortaya atan Cem Küçük, prim günlerini fazla ödeyen ve az ödeyen kişilere yönelik bir çalışmanın yapıldığını da öne sürdü. Küçük, "Daha yüksek prim ödemiş olanların maaşlarına bir miktar ek yapılabilir" ifadelerini kullandı.

SGK İLE BAĞ-KUR ARASINDA FARK

Bunun yanında, SGK emeklileri ile Bağ-Kur emeklileri arasında zam farkının olacağını ve SGK emeklilerine Bağ-Kur emeklilerine göre yüzde 5 daha fazla zam yapılacağını ifade etti. Bu durumun SGK emeklileri için ek bir avantaj sağlayabileceğini aktardı.

Asgari ücretin açıklanmasına saatler kala Cem Küçük, asgari ücretin ne kadar olacağını duyurmuştu. Cem Küçük, katıldığı programda komisyonun asgari ücret için 16.000 TL rakamının belirlendiğini ancak Erdoğan’ın Mehmet Şimşek’e 17.000 TL’nin maliyetini sordurduğu, 17 binin bütçeye uyup uymayacağının araştırılmasını istediğini söylemişti.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin