1 Mayıs itibarıyla faturalara yansıyacak. 150 lira birden geliyor. Faturalar kabaracak

14-28 Mayıs Seçimlerine göre 31 Mart Seçimleri sonrasında kısmi fiyat artışları yaşandı. Önümüzdeki dönemde elektrik ve doğalgaz faturalarına da zam bekleniyor. Bu zamlardan önce ise doğalgazda 150 liralık bir artış yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
1 Mayıs itibarıyla faturalara yansıyacak. 150 lira birden geliyor. Faturalar kabaracak

31 Mart Seçimleri sonrasında zamlar başladı. HGS alt limit ücretlerinin ardından çok sayıda sigara markasına zam gelmişti.

Doğalgaz faturalarında da 150 liralık değişiklik olacak. Her ne kadar nisan ayı içerisinde doğalgaz tarifelerinde yurt genelinde bir fiyat artışı yaşanmayacağı söylense de, geçtiğimiz yıl hayata geçirilen uygulamanın son bulacak olması nedeniyle Türkiye'deki tüm evlerin doğalgaz faturaları 150 lira birden artış gösterecek.

1 MAYIS İTİBARIYLA FATURALARA YANSIYACAK

Geçtiğimiz yıl Karadeniz Doğalgazı'nın şebekeye bağlanmasıyla Türkiye genelinde uygulanmaya başlanan ayda 25 metreküp ücretsiz doğalgaz uygulaması, 1 Mayıs 2024 tarihi itibarıyla son bulacak.

Şehirden şehire değişiklik göstermekle birlikte, ülke genelinde ortalama 150 liralık bir bedele denk düşen 25 metreküplük doğalgaz uygulamasına son verilmesi, milyonlarca hanenin mayıs ayı itibarıyla faturalarına 150 lira ekleme yapılacağı anlamına geliyor.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler doğalgaz zam 31 mart
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin