Yeteneklerini geliştirmek isteyen öğrenciler için heyecan dorukta! 8 ilin yer aldığı projede Bitlisli 8 öğrenci yarışıyor

Türkiye'nin en fazla proje daveti alan Bitlis'te büyük heyecan yaşanıyor. Bilim Sanat öğrencileri TÜBİTAK'a sundukları 8 proje ile yarışacak.

Google Haberlere Abone ol
Yeteneklerini geliştirmek isteyen öğrenciler için heyecan dorukta! 8 ilin yer aldığı projede Bitlisli 8 öğrenci yarışıyor

Türkiye Bilimsel Araştırmalar Merkezi (TÜBİTAK), Bitlis’teki Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencileri tarafından hazırlanan 8 projeyi kabul etti. Bitlis’te eğitim veren Ahmet Eren BİLSEM öğrencileri, Van’da yapılacak olan Türkiye Bilimsel Araştırmalar Merkezi (TÜBİTAK) Ortaokullar Arası Proje Yarışmasının son hazırlıklarını tamamladı. 

YARIŞMAYA EN FAZLA PROJE SUNAN OKUL OLDUK

Bitlis Ahmet Eren Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) Müdürü Ekrem Oruk, her öğrencinin bir projesi olması mantığıyla çıktıkları yolda bölge yarışmasına 8 proje ile en fazla proje sunan okul olma özelliğinde olduklarını söyledi.

ÖĞRENCİLERİMİZ 3 ALANDA EĞİTİM ALIYOR

Oruk, "Türkiye’de proje daveti alan okulumuz, okullar arasında Türkiye 15’incisi olmuştur. Sürekli olarak öğrencilerimizin bilime olan meraklarını geliştirmek, bu doğrultuda onları daha üst hedeflere yönlendirmek gayesi ile elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı bu kurumlarda öğrencilerimizin ilgi alanları doğrultusunda yeteneklerini geliştirmek için çalışmalar yürütülmektedir. Genel zihinsel yetenek, resim yetenek ve müzik yetenek olmak üzere 3 alanda öğrencilerimiz yeteneklerini geliştirmek için eğitim almaktalar. Öğretmenler ve idareciler olarak öğrencilerimizin yeteneklerini geliştirmeleri için çabalıyoruz” diye açıklama yaptı.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin