Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor. YKS'ye başvuranlar dikkat. YKS başvuru ücretlerini kaymakamlıklar ödeyecek

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuruları başladı. 2024 YKS başvuruları yaklaşık bir ay devam edecek. YKS başvuru ücreti için kaymakamlık ve belediyeler kolları sıvadı. Birçok kaymakamlık ve belediye bu ücreti ödeyeceklerini duyurdu. YKS'ye girecek adaylar ikamet ettikleri ilçede belediye ve kaymakamlıkları arayarak konu hakkında bilgi alabilir. İşte 2024 YKS ücretini ödeyecek belediye ve kaymakamlıklar...

Google Haberlere Abone ol
Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor. YKS'ye başvuranlar dikkat. YKS başvuru ücretlerini kaymakamlıklar ödeyecek

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuruları bugünden itibaren 26 Şubat'a kadar alınacak. Adaylar YKS başvurularını, elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından yapabilecek. 1 Şubat'ta başlayan başvurular 26 Şubat 2024 tarihinde sona erecek. Geç başvurular ise 5-7 Mart 2024 tarihleri arasında yapılacak.

2024 YKS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

2024 YKS başvuru ücreti belli oldu. Sınav ücretlerine yüzde 156 zam yapıldı. Her oturum için ücret 115 liradan 295 liraya çıkarıldı. Lisans programlarına yazılmak isteyenler (TYT+AYT girecekler) toplam 590 lira ödeyecek. Önlisans programlarına kaydolmak isteyenler (TYT) 295 lira ödeyecek 3 oturuma da katılacak bir adayın toplamda 885 lira ödemesi gerekiyor.

YKS 2024 ücretleri için kaymakamlıklar ve belediyeler kolları sıvadı. Birçok kaymakamlık ve belediye bu ücreti ödeyeceklerini açıkladı. Sınava girecek adayların kaymakamlık ve belediye müracaat etmeleri gerekecek. Sınava girecek adaylar kaymakamlık ve belediyelerden YKS ücretini ödeyeip ödemedikleri konusunda bilgi de alabilir. İşte YKS 2024 ücretini ödeyeceklerini açıklayan kaymakamlık ve belediyeler...

Van’da Erciş, Saray, Özalp ve Çatak Kaymakamlıkları, Edremit Belediyesi’nden sonra Başkale’de YKS’ye girecek adayların sınav ücretini karşılayacak. Başkale Belediyesi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “3294 Sayılı Kanun kapsamında bulunan tüm öğrencilerimizin sınav giriş ücretleri Kaymakamlığımız ve Belediyemiz tarafından karşılanacaktır. Müracaat için: Başkale Kaymakamlığı SYDV ve Başkale Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü” ifadeleri kullanıldı.

Amasya Gümüşhacıköy Kaymakamlığı, 2024 yılında YÖK tarafından gerçekleştirilecek Yükseköğretim Sınavı’na (YKS) girecek öğrencilerin sınav ücretlerini karşılayacağını duyurdu.

Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada, ilçedeki tüm liselerde öğrenim gören ve 2024 YKS’ye girecek öğrencilerin sınav ücretlerinin kaymakamlık tarafından ödeneceği belirtildi.

Ordu Aybastı Kaymakamlığı, Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında Kaymakam Murat Karnap’ın talimatı ile Aybastı’da ikamet edip YKS’ye girecek tüm öğrencilerin sınav giriş ücretlerini karşılayacağını duyurdu.

Şanlıurfa Harran Kaymakamlığı 18 Haziran tarihinde yapılacak YKS sınavı için öğrencilere müjdeli haberi verdi. Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada “teşvik kanunu kapsamındaki devamsızlığı olmayan tüm öğrencilerimizin ve aynı kapsamda halk eğitim merkezimizde ki kursiyerlerimizin sınav giriş ücretleri kaymakamlığımız Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ödenecektir” denildi.

BELEDİYE ÖDEYECEK

Mersin Büyükşehir Belediyesince, ücretsiz kurs merkezlerinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan öğrencilerin sınav ücretinin de karşılanacağı bildirildi.

Mardin’in Nusaybin İlçe Belediyesi, YKS’ye girecek ihtiyaç sahibi adayların sınav ücretlerini ödeyeceğini duyurdu.

Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı tarafından yapılan duyuruda, YKS adaylarının sınav başvuru ücretlerinin Nusaybin Belediyesi tarafından ödeneceği belirtildi. Belediyenin YKS kayıt ücreti için istediği genel şartlar ve belgelerin, Nusaybin ilçe sınırları içerisinde eğitim gören 12. sınıf öğrencisi olması, 20 yaşını geçmemiş olmak kaydıyla Nusaybin’de ikamet eden açık öğretim lisesi öğrencisi olması. Belediyeye başvuru esnasında belirtilen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından aile durum bildirir belgesi (3294 sayılı kanundan faydalanan öğrenciler), sınav ücreti yatırıldığına dair dekont, kimlik fotokopisi, öğrenci belgesi ve iban adresi öğrencinin kendine ya da velisine ait olması.

Kimlik fotokopisi, öğrenci belgesi, iban adresi, 2024 Yükseköğretim Kurumları sınavı başvuru sınav ücreti yatırıldığına dair dekont ile birlikte Nusaybin Belediyesine başvuru yapanların başvuruları incelendikten sonra nakdi destek ödemesinden faydalanabilecekleri belirtildi.

YKS BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

2024-YKS adayları, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) mobil uygulaması üzerinden sınav başvurularını gerçekleştirebilirler.

Fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı ve e-Devlet şifresi olan adaylar, başvuru merkezlerine gitmeden ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine (AİS) kendileri çevrimiçi kayıt yaptırabilir ve sınavlara başvurularını bireysel olarak elektronik ortamda gerçekleştirebilirler.

 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin