İstanbul Üniversitesi'nde kriz çıktı. Üniversite halka açıldı, öğrenciler isyan etti. Üniversite yönetimi aldığı kararı savundu

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü’nden geçen hafta yapılan açıklamada, üniversiteye bağlı tüm kampüslere ziyaretçilerin alınacağı duyurulmuştu. Bugün üniversitenin kapıları halka açıldı, öğrenciler bu karara isyan etti. Üniversiteden yapılan açıklamada kampüsün halka açılması savunuldu, sosyal medyada paylaşılan görsellere ilişkin yargıya başvurulacağı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Üniversitesi'nde kriz çıktı. Üniversite halka açıldı, öğrenciler isyan etti. Üniversite yönetimi aldığı kararı savundu

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada, üniversiteye bağlı tüm kampüslere ziyaretçilerin alınacağı duyuruldu. Rektör Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar, “Üniversiteli ve üniversitesiz ayrımını doğru bulmadığınız için bu kapılar herkese açık.' ifadelerini kullandı.

Üniversite yönetimi tarafından alınan karar doğrultusunda, üniversitenin başta Beyazıt'taki ana kampüs ile çevresindeki yerleşkeleri olmak üzere, Laleli, Horhor, Avcılar, Çapa, Şişli, Kadıköy, Bahçeköy, Bakırköy ve Büyükçekmece'de bulunan kampüsler de ziyarete açıldı.

Bu kapsamda okullar hafta içi 08.30-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

ÖĞRENCİLER İSYAN ETTİ

Üniversite yönetiminin aldığı bu karar sonrası vatandaşların okula girdiği ve öğrenciler dersteyken fotoğraf çektiği görüldü. Bu anları sosyal medyadan paylaşan öğrenciler isyan etti. 

İstanbul Üniversitesi'nde kriz çıktı. Üniversite halka açıldı, öğrenciler isyan etti. Üniversite yönetimi aldığı kararı savundu

Twitter'da gündeme oturan konuyla ilgili öğrenciler yaptıkları paylaşımlarda "Okulumuz müze değil" diyerek karara tepki gösterdi. Öğrenciler ayrıca bu kararın okulda bir güvenlik açığına da sebep olabileceğini öne sürdü. 

KAMPANYA BAŞLATILDI

İstanbul Üniversitesi'nin müze olarak halka açılmasıyla bazı vatandaşlar ders esnasında amfilere girmeye, öğrencilerin izinsiz fotoğraflarını çekmeye başladı. İmza kampanyası platformu Change.org’da İstanbul Üniversitesi’nin müze olmasına karşı imza kampanyası başlatıldı.

İmza kampanyası platformu Change.org’da kampanya başlatan İlayda Kurtulmuş, “Bu karar üniversitenin parmaklıklarla kapalı olması için değil; eğitimin kalitesinin, kampüs yaşamının, üniversite kültürünün ve en önemlisi güvenliğinin korunması için değiştirilmelidir” ifadelerini kullandı.

ÜNİVERSİTEDEN AÇIKLAMA: HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR

İstanbul Üniversitesi, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Üniversite yönetimi aldığı kararı, "Ulusal bir Tv-kanal yetkililerinin, daha önceden aldığı kurumsal izin çerçevesinde ileri bir tarihte gerçekleştireceği çekim için ders arasında görevli personelimizin eşliğinde yaptığı ön inceleme ziyaretine ait fotoğrafların çarpıtılarak sosyal medya propagandasına çevrilmesi ve tamamen başka bir zemine taşınması, en hafif tabiriyle Üniversitemizin Açık Kapı- Açık Bilim felsefesini yıpratmaya yönelik provakatif bir girişimdir." ifadeleriyle savundu. 

Açıklamanın devamında "Bu görselleri maksatlı bir şekilde paylaşan sosyal medya hesapları ile ilgili hukuki süreç ivedilikle başlatılacaktır." denildi. 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin